Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf FIFA Infantino sľubuje, že na MS v Rusku bude aj už aj videorozhodca

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino sa postupne prikláňa k zámeru rozšíriť od roku 2026 počet účastníkov majstrovstiev sveta z terajších 32 až na 48 namiesto variantu so 40 krajinami, ktorý pôvodne sám navrhol.

23.11.2016 16:52
Gianni Infantino Foto: ,
Gianni Infantino.
debata (3)

Povedal to v stredu na brífingu na letisku Roissy – Charlesa de Gaulla pri Paríži po stretnutí v neďalekom hoteli s približne dvadsiatimi zástupcami národných federácií prevažne z frankofónnych krajín.

Séria podobných diskusií s funkcionármi a ďalšími relevantnými osobami o reformách tohto odvetvia potrvá do 9. marca 2017. Druhé a tretie kolo z jedenástich sa uskutoční 6. – 8. decembra v Singapure, na rad prídu aj Miami, Dauha, Addis Abeba a Londýn.

Infantino ďalej predznamenal, že FIFA ráta s využitím videozáznamov rozhodcami už na MS 2018 v Rusku. „Prvotné testy dopadli pozitívne. Arbitrom síce tento prvok neodpovie na všetky otázky, ale pomôže im vyhnúť sa vážnym omylom. Pri monitore bude sedieť rozhodca, ktorý na základe záznamu do dvoch, troch, štyroch sekúnd môže cez vysielačku poradiť kolegovi na trávniku, ak ho ten k tomu vyzve alebo si neuvedomí svoju vážnu chybu. Zdôrazňujem, že sa to bude týkať verdiktov so zásadným vplyvom na výsledok – gólov, pokutových kopov, červených kariet…“ vysvetlil Infantino.

„Hovorili sme o čomsi takomto 50 rokov, teraz sme v štádiu testov. Je paradoxné, že práve rozhodca ako jediný nemôže vidieť svoju chybu, zatiaľ čo všetci diváci na štadióne aj tí pred obrazovkami majú takúto možnosť prostredníctvom opakovaných záberov na telefónnych displejoch či v televízii. Arbiter by pri tom možno chcel v konkrétnych situáciách využiť podobnú vymoženosť, ale podľa terajšieho znenia pravidiel nemôže,“ podotkol Infantino.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Gianni Infantino