Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výtržnosti počas Ligového pohára, hrozia doživotné tresty

Vytrhnuté sedadlá, fľaše i mince lietali vzduchom pri konfliktoch medzi fanúšikmi londýnskych rivalov z tímov West Ham United a FC Chelsea (2:1) na Olympijskom štadióne v anglickej metropole.

27.10.2016 11:36
fanúšikovia, West Ham, Chelsea Foto: ,
Fanúšikovia počas zápasu West Ham - Chelsea.
debata

Výtržnosti prepukli v záverečných minútach zápasu Ligového poháru, keď sa policajné zložky a usporiadateľská služba snažili za jednou z bránok udržať znepriatelené tábory na dištanc.

„Sme zásadne proti tomu, čo sa tam dialo. Takéto veci sú obzvlášť v Anglicku neakceptovateľné,“ vyhlásil tréner WHU Slaven Bilič. Jeho náprotivok z lavičky Chelsea nevidel incidenty medzi priaznivcami oboch klubov. „Nemám rád takéto situácie. Je dôležité mať na tribúnach pravú atmosféru. Predovšetkým v Anglicku sme zvyknutí na tú správnu futbalovú kulisu, preto mi je ľúto, keď sa dejú výtržnosti,“ poznamenal Antonio Conte.

Podľa predstaviteľov domáceho klubu dostali situáciu rýchlo pod kontrolu a teraz budú spolupracovať s kompetentnými orgánmi na identifikácii výtržníkov. „Neminie ich doživotný trest návštevy zápasov WHU a budeme žiadať, aby súd zakázal takýmto indivíduám účasť na akomkoľvek futbalovom stretnutí,“ uviedol vo svojom vyhlásení West Ham, ktorý po 112 rokoch na Upton Parku pred aktuálnou sezónou „presídlil“ na Olympijský štadión v Londýne. Prvé tri mesiace však ukázali, že zatiaľ nedokážu v hľadisku s kapacitou pre 57 000 divákov vykoreniť podobné problémy pri prejavoch chuligánskeho správania divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham United #Chelsea FC