Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilinskí mladíci vedenie nad Manchestrom United neudržali, v Poprade mu podľahli

Futbalisti MŠK Žilina do 17 rokov podľahli pred návštevou 1000 divákov rovesníkom z anglického Manchestru United 1:4 (1:1) v utorňajšom dueli na trávniku NTC v Poprade.

25.10.2016 22:48
Futbal, lopty, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Informuje oficiálna internetová stránka žilinského klubu. Zápas bol súčasťou tradičného týždenného tréningového kempu „červených diablov“: v roku 2013 sa na ňom zúčastnil napríklad aj Marcus Rashford, o dva roky skôr zasa Adnan Januzaj, ktorý je momentálne na hosťovaní v AFC Sunderland.

Mladí Žilinčania začali stretnutie proti jednému z najslávnejších futbalových klubov nebojácne a v 19. min aktivitu MŠK korunoval Venezuelčan Alejandro, ktorý technickou strelou po zemi prekonal slovenského brankára v drese Manchestru Alexa Fojtíčka. Hráči spod Dubňa inkasovali tesne pred odchodom do kabín: v 44. min sa presadil Spratt.

Po zmene strán nevyužil šancu Roland Gerebenits a udreli favorizovaní Angličania – najskôr s prispením teču skóroval Mellor a v 65. min pridal tretí gól kapitán Chong. Keď Adam Kopas po peknom signále „šošonov“ neznížil, v závere sa opäť tešili mladí hráči Manchestru United. V 87. min Laird nekompromisne potrestal nedorozumenie v radoch žilinského mužstva a stanovil výsledok.

Stretnutie hráčov do 17 rokov:

Manchester United (Angl.) – MŠK Žilina 4:1 (1:1) – hralo sa na ihrisku NTC v Poprade

  • Góly: 44. Spratt, 54. Mellor, 65. Chong, 87. Laird – 19. Alejandro, ŽK: 67. Laird (Manchester United), 1000 divákov
  • Zostava Žiliny: S. Petráš – Majdán (46. Mlynár), Kopas, Dybala, Lacko (46. Dávidík) – Alejandro (77. Rokyčák), Chríbik (46. Krkoška), Myslovič (61. Ďuriš) – Boženík (46. Suľa), Gerebenits, B. Sluka (80. Petrák)

Hlasy (zdroj: mskzilina.sk):

Tibor Goljan (tréner MŠK Žilina „19“): „Bol to výborný zápas, hralo sa v dobrom tempe. Snažili sme sa kombinovať a vysoko napádať súpera. Najmä prvý polčas spĺňal všetky parametre. Dali sme pekný gól, škoda toho vyrovnávajúceho tesne pred polčasovou prestávkou. Za nerozhodného stavu sme mali peknú akciu, nedali sme na 2:1 a z protiútoku sme inkasovali. Druhý polčas mal svoju kvalitu, ale už sme neboli takí kompaktní. Naše príležitosti sme nevyužili, anglický súper nás potrestal za každú chybu. Výsledok je síce pre nás krutý, ale výborná skúsenosť. Všetci hráči okrem druhého brankára sa dostali do hry. Verím tomu, že to chalani využijú vo svojom futbalovom raste.“

Branislav Sluka (ofenzívny stredopoliar MŠK Žilina): „Zápas som si užil naplno, bol to veľký zážitok. Ukázal nám, čo musíme zlepšiť, ale boli tam aj pozitívne momenty. Dnes rozhodla efektivita. Pre nás to bola vysoká škola futbalu. Ukázali sme, že môžeme konkurovať aj svetovým mužstvám.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Manchester United