Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hološko sa prestrieľal do Klubu ligových kanonierov

Slovenský futbalový útočník Filip Hološko sa stal tridsiatym tretím členom Klubu ligových kanonierov (KLK).

20.10.2016 15:50
Filip Hološko Foto:
Filip Hološko (vľavo) oslavuje gól so spoluhráčmi z FC Sydney.
debata

Tridsaťdvaročný rodák z Piešťan (nar. 17. januára 1984) prispel ešte v sobotňajšom dueli 2. kola najvyššej austrálskej súťaže A-League dvoma gólmi (v 18. min otvoril skóre a v 65. min premenil pokutový kop a zvýšil na 3:0) k víťazstvu FC Sydney nad Central Coast Mariners 4:0 a dostal sa do elitnej spoločnosti slovenských strelcov. Členmi Klubu ligových kanonierov sú zakončovatelia, ktorí nastrieľali minimálne 100 gólov v najvyšších dlhodobých súťažiach.

Dvoma hráčmi, ktorí dosiahli „stovku“ iba v samostatnej slovenskej lige, sú Juraj Halenár (125 gólov) a Róbert Semeník (120 presných zásahov). Spomenutý „novic“ v KLK Filip Hološko je zasa jediný z 33-členného menoslovu kanonierov, ktorý všetky svoje góly strelil v zahraničí – 17 v Česku (za Slovan Liberec), ďalších 70 v Turecku (21 za Manisaspor, 42 za Besiktas Istanbul, 5 za Istanbul BB, 2 za Rizespor) a 13 počas terajšieho pôsobenia v Austrálii. Hráčom FC Sydney je Hološko od leta 2015 po prestupe z tureckého Besiktasu Istanbul, v minulom ročníku sa zapísal do listiny strelcov v desiatich prípadoch. V tejto sezóne okrem spomenutých dvoch gólov do siete Central Coast Mainers raz skóroval aj v predchádzajúcom kole v mestskom derby na ihrisku Western Sydney Wanderers (4:0).

„V týždni pred zápasom mi viackrát pripomenuli, že do stovky mi chýbajú dva góly. Ani by som nepovedal, že to dosiahnem práve počas víkendu. Cez zápas som si to vôbec neuvedomoval, ale po ňom mi už chodili esemesky s gratuláciami. Je to skvelý pocit, dosiahnuť takéto číslo. Som odhodlaný ho naďalej zveľaďovať,“ povedal Hološko pre portál svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency.

Pred Filipom Hološkom sa do „slovenského“ Klubu ligových kanonierov dostal ako 32. v poradí Róbert Vittek, pred vyše 2,5 rokmi sa 31. marca 2014 postaral dvoma gólmi o víťazstvo Slovana Bratislava nad FK Senica 2:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Hološko #KLK #Klub ligových kanonierov