Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V poľskej afére padli prvé mená. Do rána popíjal aj technický vedúci tímu

V afére týkajúcej sa nedôstojného správania niektorých hráčov poľskej futbalovej reprezentácie počas októbrového asociačného termínu medzi kvalifikačnými duelmi o postup na MS 2018 proti Dánsku a Arménsku sa pomaly vyjasnieva.

15.10.2016 12:25
Lukasz Teodorczyk Foto: ,
Lukasz Teodorczyk (vľavo).
debata

Skupinka hráčov sa po zápase s Dánskom (3:2) a pred duelom s Arménskom (2:1) bavila v hotelovej izbe pri alkohole a hlasnej hudbe, ktorá nedopriala spánok ďalším reprezentantom. Podľa portálu sport.pl, ktorý sa odvoláva na informácie denníka Przeglad Sportowy, viacerí poľskí futbalisti už pred duelom s Dánmi celú noc hrali pri pive karty. Údajnými hriešnikmi sú brankár Artur Boruc a útočník Lukasz Teodorczyk.

Sobotňajšie vydanie Przegladu Sportowého ďalej informuje, že pre porušenie životosprávy počas reprezentačného zrazu by mohli prísť o miesto v národnom mužstve nielen niektorí hráči, ale dokonca aj technický vedúci poľského tímu Tomasz Iwan. Jeden z najbližších spolupracovníkov trénera Adama Nawalku je zodpovedný za celú organizáciu počas sústredení národného mužstva: rezervuje hotely, zabezpečuje voľné vstupenky pre hráčov či plánuje náplň voľného času. Hlavne v poslednom menovanom bode mal Iwan plnú dôveru zo strany Nawalku. Poňal to však zrejme po svojom a sám sa zúčastňoval na voľnočasových aktivitách hráčov trvajúcich do skorých ranných hodín.

„Celá vec bude objasnená,“ vyhlásil hovorca Poľského futbalového zväzu (PZPN) Jakub Kwiatkowski. „Toto sú vnútorné problémy mužstva, ktoré treba riešiť. Takéto správanie rozhodne nepatrí do prípravy na dôležitý zápas,“ dodal niekdajší skvelý reprezentant Wlodzimierz Lubaňski.

Prezident PZPN Zbigniew Boniek skonštatoval, že celá aféra nezostane bez odozvy a tréner Nawalka z nej vyvodí dôsledky. „Teodorczyk, na ktorého sa kouč veľmi spoliehal, sa zrejme môže rozlúčiť s reprezentáciou na veľmi dlhý čas,“ napísal sport.pl.

debata chyba
Viac na túto tému: #poľská futbalová reprezentácia #Artur Boruc #Lukasz Teodorczyk