Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci idú do boja o posledný bod

Dva pokusy na jeden bod. Slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov čakajú ešte dve stretnutia v kvalifikácii ME 2017.

27.09.2016 19:30
Milan Škriniar, Mesut Özil Foto: ,
V nominácii trénera Pavla Hapala je aj obranca Milan Škriniar, ktorý si zahral v A-tíme na ME vo Francúzsku.
debata

Na budúci týždeň v piatok nastúpia na Myjave proti rovesníkom z Bieloruska (výkop o 18.30) a boj o šampionát v Poľsku uzavrú v utorok 11. októbra v Turecku. Na udržanie si prvého miesta v 8. skupine a tým aj na priamy postup im stačí získať jediný bod.

Za istých okolností by mladí Slováci mohli postúpiť na finálový turnaj ME aj keby už nevybojoval nijaký bod. Ohroziť ich môžu už iba druhí Holanďania, ale tí strácajú na lídra skupiny päť bodov. Musia teda vyhrať oba zostávajúce zápasy a dúfať, že slovenskí reprezentanti nebudú bodovať. Holanďania boli na začiatku jasní favoriti na postup, ale nečakane prehrali oba zápasy so zverencami českého kouča Pavla Hapala (1:3 a 2:4).

Slováci by mohli oslavovať postup už na budúci týždeň, ale práve Bielorusko je jediným mužstvom, ktoré ich dokázalo v aktuálnej kvalifikácii pripraviť o body. Na domácej pôde v Slucku vyhralo 1:0. Hapal nechce ponechať nič na náhodu a na záverečný dvojzápas povolal najlepších hráčov, ktorých má momentálne k dispozícii. Nominoval 23 futbalistov, z ktorých je 13 legionárov, ostatní pôsobia v slovenskej lige.

V tíme je aj Milan Škriniar zo Sampdorie Janov, ktorý si nedávno zahral aj na ME vo Francúzsku a akiste by pomohol aj teraz áčku. Najmä v situácii, keď má momentálne tréner Ján Kozák viacerých zranených hráčov. Dvadsaťjednotke stále chýba kapitán Adam Zreľák, ktorý si ešte v auguste zlomil kostičku v nohe.

Nominácia slovenského tímu do 21 r.
Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (FC Fulham). Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Denis Vavro, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Valjent (Ternana Calcio), Branislav Niňaj (KSC Lokeren), Ľubomír Šatka (Newcastle United).
Stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Tomás Brigant (Spartak Myjava), Martin Chrien (MFK Ružomberok), Jakub Hromada (FC Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Slavia Praha), Dávid Ivan (Bari), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Albert Rusnák (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Matúš Bero (Trabzonspor).
Útočníci: Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbalová reprezentácia Slovenska do 21 rokov #sokolíci