Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zametanie v šatni Realu či tlstý chlapec Rooney. Vychádza kniha o Mourinhovi

Na britský trh čoskoro príde kniha Roberta Beasleyho o portugalskom futbalovom trénerovi Josém Mourinhovi. Niektoré tamojšie internetové portály už stihli zverejniť jej úryvky, čo zaiste prispeje k nárastu záujmu medzi futbalovou verejnosťou.

27.09.2016 11:13
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

„Special One“ venuje v knihe dosť miesta svojmu niekdajšiemu pôsobisku – španielskemu klubu Realu Madrid. Päťdesiattriročný rodák zo Setúbalu prezradil, že po skončení sezóny 2014/2015, keď zo Štadióna Santiaga Bernabéua odišiel dovtedajší kormidelník Carlo Ancelotti, dostal od prezidenta klubu Florentina Péreza ponuku na návrat. Mourinho bol trénerom „bieleho baletu“ v rokoch 2010–2013.

„Prezident ma má rád a chcel, aby som sa vrátil. Chcel, aby som zbavil šatňu hráčov, ako sú Ramos, Pepe, Casillas a Marcelo. Povedal som mu, že už je príliš neskoro, hráčska kabína bola rozdelená na viacero skupiniek,“ hovorí Mourinho.

Priznal, že neveril vtedajším rečiam, keď sa špekulovalo, že by na lavičku Realu mal zasadnúť Rafael Benítez alebo Zinedine Zidane. „Pérez uvažoval o Zidanovi, pretože je klubová legenda, no s B-mužstvom nedosiahol nič. Nemyslel som si, že nakoniec vyberú Beníteza. Osobne som predpokladal, že dotiahnu Jürgena Kloppa,“ dodáva Mourinho.

Lodivod Manchestru United v knihe prezradil, že kedysi ešte ako tréner FC Chelsea a Realu sa dvakrát pokúsil získať súčasného zverenca Wayna Rooneyho. V roku 2010 boli vzťahy hráča so Sirom Alexom Fergusonom na bode mrazu.

„Ak Rooney bude definitívne chcieť odísť, zavolaj mi,“ povedal vraj vtedy Mourinho Fergusonovi. Neskôr sa však situácia dramaticky zmenila a Rooney sa rozhodol zostať na Old Trafforde. V roku 2013 mal Mourinho v pláne získať Rooneyho do Chelsea, opäť to nevyšlo. Autor knihy Robert Beasley spomína, ako Mourinho raz žartovne nazval svojho súčasného zverenca Rooneyho ‚tlstým chlapcom‘. Informácie pochádzajú z webu denníka Marca a portálu independent.co.uk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Manchester United #Wayne Rooney #José Mourinho