Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maldini chváli Berlusconiho éru. Legenda AC Miláno návrat neplánuje

Niekdajší legendárny hráč talianskeho futbalového klubu AC Miláno Paolo Maldini sa netají tým, že ho zaskočil nedávny predaj organizácie "Rossoneri" do čínskych rúk.

08.09.2016 14:18
debata
zväčšiť Spomienka na rok 2011. Paolo Maldini s... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Paolo Maldini, Adriana Maldini, Cesare Maldini Spomienka na rok 2011. Paolo Maldini s manželkou Adrianou a otcom Cesarem, ktorý zomrel v apríli 2016, na oslave 25. výročia Silvia Berlusconiho na poste prezidenta AC Miláno.

Dlhoročný prezident a majiteľ Silvio Berlusconi začiatkom augusta predal svoj podiel za 740 miliónov eur čínskemu konzorciu, ktoré v Európe pôsobí prostredníctvom spoločnosti Sino-Europe Sports Investment Management Čchan-sing Co. Obchodnú transakciu by mali dokončiť do konca roka 2016 a Číňania by Berlusconimu mali peniaze vyplatiť v niekoľkých etapách.

„Je naozaj zvláštne sledovať tento proces. Keď som ako mladý prišiel do klubu, mal iného prezidenta. Zažil som zmenu majiteľa, Berlusconi bol neuveriteľný prezident, najúspešnejší a najinovatívnejší v dejinách moderného futbalu,“ vyhlásil 48-ročný milánsky rodák, ktorý bol farbám AC verný počas celej kariéry vrátane mládežníckych kategórií (1978–2009).

Vicemajster sveta z USA 1994 a bronzový zo šampionátu v roku 1990 na domácej pôde ozrejmil aj situáciu okolo možného návratu do AC Miláno v role funkcionára. „Trochu som už z týchto rečí unavený. Po skončení kariéry som si medzičasom vybudoval iný život. Miláno pre mňa a moju rodinu zostane veľkou láskou, ale nefiguruje v mojich plánoch do budúcnosti,“ doplnil Maldini pre Sky Sport Italia.

Sedemnásobný víťaz talianskej Serie A si zároveň myslí, že noví čínski majitelia by mali chápať význam klubovej značky a ctiť si jej históriu. „Povinnosťou tých, ktorí kúpili AC Miláno, je všimnúť si históriu tohto klubu. Má milióny fanúšikov po celom svete, musia k nim prechovávať úctu a brať do úvahy ich presvedčenie,“ skonštatoval Paolo Maldini.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Paolo Maldini