Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooney zostáva kapitánom. V Rusku plánuje reprezentačný koniec

Kapitánom anglickej futbalovej reprezentácie zostáva Wayne Rooney, potvrdil nový tréner mužstva Sam Allardyce.

30.08.2016 13:12 , aktualizované: 15:10
Wayne Rooney Foto: ,
Wayne Rooney.
debata

Ofenzívny univerzál Manchestru United prebral pásku od Stevena Gerrarda v roku 2014. „Wayne je pre Anglicko vynikajúci kapitán a spôsob, akým si plnil úlohy z toho vyplývajúce, uľahčilo moje rozhodnutie požiadať ho, aby v tom pokračoval. Jeho bilancia v reprezentácii hovorí za všetko. Je najskúsenejším hráčom v mužstve a má obrovský rešpekt. Všetky tieto faktory demonštrujú správnosť tejto voľby,“ skonštatoval na oficiálnom webe anglickej Futbalovej asociácie (FA) kouč Sam Allardyce.

Predchádzajúci kouč Rooneyho na ME vo Francúzsku staval do stredu zálohy, teraz sa posunie na pozíciu podhrotového hráča. Podobnú úlohu plní od začiatku sezóny v United pod novým trénerom Josém Mourinhom. „Waynov post sa v klube zmenil. To je presne pozícia, na ktorej ho chcem mať,“ podotkol Allardyce.

Nedeľňajší zápas v Trnave proti Slovensku v rámci F-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta do Ruska 2018 bude pre 30-ročného Rooneyho v poradí 116. vystúpením v najcennejšom drese. Anglický rekord drží sa 125 zápasy niekdajší brankár Peter Shilton. Rooney, ktorý sa stal kapitánom Anglicka v roku 2014 (pásku prevzal po Stevenovi Gerrardovi) dosiaľ nastrieľal 53 gólov ako historicky najlepší kanonier „Albiónu“.

Rooney si hodlá obliekať dres národného mužstva len do MS 2018 v Rusku, následne sa ho vzdá. „Príde Rusko a ja cítim, že to bude ten správny čas dať zbohom reprezentácii. V národnom mužstve som od sedemnástich, takže keď budem mať o dva roky tridsaťdva, bude to celkovo 15 rokov. Myslím si, že to bude vhodná chvíľa na odchod,“ skonštatoval Rooney počas utorkovej tlačovej konferencie, citoval ho web britskej BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #anglická futbalová reprezentácia