Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spálený, spláchnutý. Higuaín je nepriateľ Neapola

Zbožňovali ho, uctievali. Nedali na neho dopustiť. On ich odmeňoval gólmi, oni sa mu za výborné výkony odvďačovali bezhraničnou priazňou. Bola to futbalová láska ako z rozprávky. Romantická i vášnivá. Stačil však jediný podpis na zmluve a z milovanej hviezdy je nenávidený zradca.

27.07.2016 16:24
Gonzalo Higuaín Foto:
Gonzalo Higuaín v obkľúčení kamier a fanúšikov Juventusu Turín.
debata

Maradona by to neurobil

Meno Gonzála Higuaína vyslovujú fanúšikovia Neapola od utorka s hnevom, priam nenávisťou. Argentínsky útočník im zlomil ich verné srdcia. Upísal sa totiž odvekému rivalovi – Juventusu Turín. Obhajca titulu vykúpil suverénne najlepšieho strelca uplynulej sezóny Serie A (36 gólov) za rekordných 90 miliónov eur.

Väčšiu čiastku dosiaľ žiadny z talianskych klubov za jediného hráča nezaplatil. Na svete sú zároveň len dvaja futbalisti, ktorí prestupovali za viac peňazí – Walesan Gareth Bale a Portugalčan Cristiano Ronaldo. Obaja sú hviezdami slávneho Realu Madrid.

Ich odchody však priaznivci Tottenhamu resp. Manchestru United rozhodne neniesli tak ťažko ako v prípade Argentínčana. V meste pod Vezuvom, kde Higuaínova popularita dosiahla ohromnú úroveň slovenského kapitána Mareka Hamšíka, pália dovtedy posvätné dresy s číslom 9. Z viacerých plagátov s hráčmi SSC vystrihli hlavu 28-ročného superstrelca. Jednu z jeho vlajok zavesili za smetiarske auto. Nazvali ho ohavným.

Na internete sa dokonca objavilo video jedného z fanúšikov, ktorý hádže do záchodu postavičku s Higuaínovou podobizňou a splachuje. „Nebol pre nás len obyčajným hráčom. Bol naším idolom. Až teraz sa však ukázalo, kým v skutočnosti je, aký má charakter. Diego Maradona by nám takéto niečo nikdy neurobil,“ vyhlásil so sklamaním jeden z fanúšikov podľa portálu ESPN.

Prezidentov omyl

Znepokojenie neapolských fanúšikov je o to väčšie, že už dlhšie počúvajú správy aj o možnom odchode ďalšej klubovej ikony – Hamšíka. Zdá sa, že ani jeho zotrvaním v klube si nemôžu byť príliš istí. Napokon, ešte pred desiatimi dňami im klubový prezident cez médiá posielal upokojujúce odkazy.

„Nejestvuje mnoho klubov, ktoré by boli schopné vyplatiť čiastku, akú za Higuaína požadujeme. Navyše, ľudia v Juventuse sú dostatočne inteligentní, aby pochopili, že nemá zmysel nás testovať, čokoľvek na nás skúšať,“ tvrdil Aurelio De Laurentiis v rozhovore pre denník Gazzetta dello Sport.

„Zhováral som sa s Giuseppem Marottom, prezidentom Juventusu. Opýtal som sa ho, či pripravujú ponuku za Higuaína. Odpoveď bola jednoznačná: nie, ani o tom nepremýšľame,“ dodal presvedčivo De Laurentiis.

Pravda je však celkom iná. A odchovanec River Plate už háji namiesto belasých čierno-biele farby. Neapolčania tak majú znovu o čosi ďalej k tomu, aby prerušili nadvládu Turínčanov. Futbalové Taliansko sa pred nimi muselo skloniť v predošlých piatich sezónach.

S Higuaínom v zostave môžu v nadchádzajúcom ročníku o čosi jednoduchšie uzavrieť majstrovský poltucet. A užívať si sklamané pohľady najväčších rivalov.

Najdrahší futbalisti histórie
Meno Z klubu Do klubu Suma
Gareth Bale Tottenham Real Madrid 101 miliónov
Cristiano Ronaldo Man. Utd. Real Madrid 94 miliónov
Gonzálo Higuaín Neapol Juventus 90 miliónov
Neymar Santos FC Barcelona 88 miliónov
Luis Suárez FC Liverpool FC Barcelona 81 miliónov
debata chyba
Viac na túto tému: #Gonzalo Higuaín