Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko opúšťa najväčšia hviezda ligy. Bero prestúpil do Trabzonsporu

Slovenský futbalista Matúš Bero prestúpil z domáceho majstrovského klubu AS Trenčín do tureckého Trabzonsporu. Informáciu priniesla prostredníctvom tlačovej správy zastupiteľská spoločnosť Stars&Friends, za ktorú prestup zrealizoval Karol Csontó.

21.07.2016 20:42
Matúš Bero, AS Trenčín Foto: ,
Matúš Bero.
debata (5)

Pripomenula, že v tomto transferovom období už dotiahla aj zmeny pôsobísk Martina Škrtela (Fenerbahce Istanbul), Tomáša Hubočana (Olympique Marseille) a Lászlóa Bénesa (Borussia Mönchengladbach).

„Moje pocity z tohto transferu sú fantastické. Je to môj prvý veľký prestup a momentálne ho radím na popredné miesto vo futbalovej kariére. Verím, že práve tento transfer je mojím prvým veľkým krokom do sveta medzinárodného futbalu, kde sa budem môcť hráčsky rozvíjať a napredovať stále ďalej. Viem, že o mojom prestupe sa už dlhšie rokovalo aj s inými klubmi, no Trenčín mal jasnú predstavu o podmienkach transferu a ja som veľmi šťastný, že práve taký veľkoklub, akým Trabzonspor je, ich dokázal naplniť,“ povedal Matúš Bero.

"Trabzonspor Matúša už dlhšie sledoval. Je to klub, ktorý neustále napreduje a podporuje rozvoj mladých hráčov. Rokovania s ním boli veľmi rýchle a priame. Pri Matúšovom transfere sme však museli brať do úvahy aj finančné požiadavky AS Trenčín, ktoré boli nad rámec ponúk z klubov nemeckej Bundesligy či z Belgicka, s ktorými sme tiež rokovali,“ vyjadril sa Karol Csontó zo Stars&Friends.

Dvadsaťročný stredopoliar Bero získal cenu pre najlepšieho hráča najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy v sezóne 2015/2016, jedným gólom v stredajšej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 pomohol Trenčanom k postupu do 3. predkola cez slovinskú Olimpiju Ľubľana. Bero patrí medzi lídrov slovenskej reprezentácie do 21 rokov, koncom mája v prípravnom dueli proti Gruzínsku debutoval aj v A-tíme SR.

Podľa tureckých médií je Trabzonspor blízko k podpisu kontraktu s iným slovenským reprezentantom Jánom Ďuricom. Portál haber7.com v tejto súvislosti uviedol, že presun 34-ročného stopéra do kádra Trabzonsporu je už len otázkou času. Ďurica je momentálne voľný hráč, pred ME vo Francúzsku mu vypršal kontrakt s Lokomotivom Moskva. (SITA, ko),201607210352

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Matúš Bero