Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianske rošády so Slovákmi. Meniť klub možno budú Kucka, Ivan i Gyömbér

Taliansky futbalový klub Lazio Rím môže vyvinúť snahu získať do kádra slovenského reprezentačného stredopoliara Juraja Kucku z konkurenčného AC Miláno.

21.07.2016 17:40
Juraj Kucka Foto: ,
Futbalista Juraj Kucka.
debata

Referuje o tom portál lalaziosiamonoi.it s dôvetkom, že by to bol pravdepodobný scenár v prípade odchodu Marca Parola alebo Nigérijčana Ogenyiho Onaziho, záložníkov tohto rímskeho klubu. Podľa spomenutého zdroja už zástupcovia Lazia vyslali prvý signál smerom k 29-ročnému bývalému hráčovi FC Janov či Sparty Praha a účastníkovi nedávnych ME vo Francúzsku. Podľa talianskych médií by si Milánčania za Kucku vypýtali päť miliónov eur.

Dávidovi Ivanovi sa črtá hosťovanie v Crotone

Viaceré presuny v kádri talianskeho prvoligového klubu Sampdoria Janov by mohli mať vplyv aj na najbližšiu futbalovú budúcnosť slovenského mládežníckeho reprezentanta Dávida Ivana. Portál calciomercato.com s odvolaním sa na janovskú edíciu denníka La Repubblica referuje, že člen národného mužstva SR do 21 rokov by mohol zamieriť na hosťovanie do Crotone, teda do tímu nováčika miestnej Serie A. Sampdorii Janov patrí aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar.

Gyömbér smeruje na ročné hosťovanie do Palerma

Kmeňový hráč AS Rím Norbert Gyömbér je podľa zdrojov z Apeninského polostrova veľmi blízko k sezónnemu hosťovaniu v talianskom klube US Palermo. Podľa gazzamercato.it je dohoda medzi klubmi už na svete a dočasný presun 24-ročného defenzívneho univerzála by mali potvrdiť počas najbližších hodín. Portál palermo.gds.it pridal informáciu, že transfer „upiekli“ počas utorkovej spoločnej večere športový riaditeľ Palerma Rino Foschi a jeho náprotivok z rímskeho klubu Walter Sabatini.

Talianske médiá informovali počas ostatných týždňov v súvislosti s Gyömbérom aj o eminentnom záujme Delfina Pescara, web retesport.it zas pripomína neutíchajúci interes Deportiva Alavés, nováčika španielskej La Ligy.

Norbert Gyömbér bol v Ríme od augusta 2015 na ročnom hosťovaní z Catanie Calcio a nastúpil v deviatich stretnutiach. Vo „večnom meste“ dostal kontrakt s platnosťou do 30. júna 2019. Reprezentoval SR na ME vo Francúzsku. V minulosti hral na klubovej úrovni aj za Banskú Bystricu, na Apeninský polostrov odišiel v lete 2013.

debata chyba