Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi vystrieľal Argentíne postup do štvrťfinále Copa América

Fenomenálny ofenzívny klenot Lionel Messi hetrikom zariadil víťazstvo výberu svojej krajiny nad Panamou 5:0 na "storočnicovom" futbalovom turnaji Copa América v USA.

11.06.2016 08:37 , aktualizované: 10:10
messi copa america argentina panama Foto: ,
Lionel Messi oslavuje gól do siete Panamy.
debata

Tento triumf znamená pre „Albicelestes“ istotu prieniku do štvrťfinále už pred posledným súbojom proti Bolívii. Hráč katalánskeho klubu FC Barcelona sa do zápasového diania vrátil po dvojtýždňovej pauze zavinenej problémami s chrbtom a rebrami. Zranil sa v prípravnom zápase proti Hondurasu 27. mája, na Copa América vynechal v pondelok súboj proti Čile. Messimu na hetrik stačilo iba 19 minút, nastúpil pritom až po hodine hry a súperovho brankára prekonal postupne v 68., 78. a 87. minúte.

„Mám veľkú radosť z toho, že som späť na súťažnom trávniku. Mal som krátku pauzu a futbal mi chýbal,“ povedal argentínska či barcelonská „desiatka“. Kouč Panamy Hernán Darío Gómez po súboji prezradil: „Keď Messi nastupoval na hraciu plochu, tak som sa štvrtého rozhodcu opýtal, koľko zostáva do konca. Keď mi povedal, že ešte tridsať minút, vedel som, že je zle. Messi je neskutočný.“

Päťnásobný najlepší hráč roka podľa FIFA si pripísal už štvrtý hetrik na medzinárodnej scéne, predtým aspoň trikrát skóroval v dueloch proti Švajčiarsku, Brazílii a Hondurasu. Na svojom konte má už 53 reprezentačných gólov a len tri presné zásahy ho delia od absolútneho národného rekordu Gabriela Batistutu.

V piatok večer si tri body do tabuľky D-skupiny pripísali aj futbalisti Čile, ktorý zdolali Bolíviu 2:1. Tri body pre favorita ratoval v desiatej minúte nadstaveného času druhého polčasu gólom z pokutového kopu Arturo Vidal.

Výsledky – Copa América – piatok:

D-SKUPINA
Čile – Bolívia 2:1 (0:0)
Góly: 46. a 90.+ Arturo Vidal (druhý z pok. kopu) – 61. J. Campos

Argentína – Panama 5:0 (1:0)
Góly: 68., 78. a 87. Messi, 7. Otamendi, 90. S. Agüero, ČK: 31. A. Godoy (Panama) po druhej ŽK

Tabuľka D-skupiny:

    Z V R P S B
1. Argentína 2 2 0 0 7:1 6
2. Čile 2 1 0 1 3:3 3
3. Panama 2 1 0 1 2:6 3
4. Bolívia 2 0 0 2 2:4 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #Čile #Lionel Messi #Copa América