Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea kladie Mourinhovi polená pod nohy. United musia platiť

Očakávaný príchod Josého Mourinha k futbalistom Manchestru United sa zasekol na neobvyklom probléme. Ochrannú známku na komerčné používanie mená i podoby portugalského kouča totiž stále vlastní jeho bývalý zamestnávateľ Chelsea. A londýnsky klub za ňu podľa britských médií požaduje odstupné až milión libier.

26.05.2016 18:28
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Chelsea má registrovaného Mourinha ako obchodnú značku už z obdobia jeho prvého angažmán na Stamford Bridge v rokoch 2004 až 2007. Hoci londýnsky klub 53-ročného kouča odvolal už vlani v decembri, stále predáva reklamné predmety s Mourinhom ako napríklad hrnčeky, kryty na mobilné telefóny alebo plagáty.

Očakáva sa, že sa kluby čoskoro dohovoria na finančnej kompenzácii.

Mourinho už údajne podpísal

José Mourinho podpísal trénerský kontrakt s Manchestrom United, informuje na svojom webe Sky Sports. Malo sa tak stať vo štvrtok v jednom z hotelov v centre Londýna. Dohodu s portugalským trénerom mal spečatiť viceprezident United Ed Woodward a Mourinho sa mal domov vrátiť s úsmevom na tvári a fľašou červeného vína.

Vedenie tradičného anglického klubu z Old Traffordu, ktorý nedávno triumfoval vo finále FA Cupu ešte pod vedením Holanďana Louisa van Gaala, túto správu odmieta komentovať. Inými slovamí, dohodu zatiaľ nepotvrdili. Bývalý skvelý obranca United Rio Ferdinand na facebooku v tejto súvislosti ale napísal: „Gratulácia Josému k tomu, že sa stal trénerom najväčšieho futbalového klubu v histórii.“

Louis van Gaal skončil na poste kormidelníka „červených diablov“ v pondelok, vzápätí v klube potvrdili začiatok rokovaní s Mourinhom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho