Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Gaal dostal v Manchestri výpoveď!

Futbalistov Manchesteru United už nepovedie Louis van Gaal. Holandského kouča po nevydarenej sezóne nezachránil ani sobotňajší triumf v Anglickom pohári. Podľa BBC ho odvolali rok pred uplynutím trojročnej zmluvy. Vedenie United sa k situácii okolo trénera vyjadrí o 14. hodine.

23.05.2016 14:04 , aktualizované: 24.05.2016 08:55
Louis Van Gaal Foto: ,
Bývalý tréner Manchestru United Louis Van Gaal.
debata

Tím dvadsaťnásobného anglického majstra by mal podľa britských médií prevziať José Mourinho. Portugalský tréner skončil v decembri svoje druhé angažmán v Chelsea, ktorú vlani doviedol k titulu. Ako Van Gaalov nástupca má byť podľa BBC oficiálne predstavený v utorok.

Manchester obsadil v uplynulom ročníku anglickej ligy piate miesto a nedostal sa do Ligy majstrov, bude hrať iba Európsku ligu. Fanúšikovia a novinári navyše počas sezóny vyčítali Van Gaalovi nezáživný herný prejav mužstva. Jeho zverenci dali v lige len 49 gólov, najmenej za posledných 26 rokov.

Vo finále Anglického pohára proti Crystal Palace sa „Červeným diablom“ vďaka víťazstvu 2:1 po predĺžení aspoň podarilo ukončiť čakanie na prvú trofej po odchode legendárneho kouča Alexa Fergusona,, ktorý skončil na lavičke po 27 rokoch v roku 2013.

„Som veľmi sklamaný, že nemôžem skompletizovať pôvodný trojročný plán. Verím, že základy sú dobré na to, aby sa klub posunul dopredu a dosiahol ešte väčšie úspechy. Dúfam, že víťazstvo v FA Cupe poslúži tímu ako odrazový mostík pred ďalšou sezónou a pomôže naplniť túžby fanúšikov,“ povedal Van Gaal, ktorý by sa teoreticky mohol porúčať do futbalového dôchodku. „Po tom, čo som trénoval v Holandsku, Španielsku a Nemecku, som vždy dúfal v príležitosť aj v Anglicku,“ dodal holandský kouč.

Fergusonov nástupca David Moyes neuspel a po roku namiesto neho prišiel Van Gaal po tom, čo doviedol holandskú reprezentáciu do semifinále majstrovstiev sveta v Brazílii. V prvej sezóne pod vedením bývalého kouča Barcelony či Bayernu Mníchov, skončili United na štvrtom mieste, tento rok si o jednu priečku pohoršili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal