Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj Jágrov dres pre Čišovského

Aj hokejové srdcia bijú pre Čiša. Charitatívna akcia Spolku 28, v ktorom športovci pomáhajú bývalému slovenskému reprezentantovi a futbalistovi Viktorie Plzeň Mariánovi Čišovskému trpiacemu zákernou chorobou amyotrofická laterálna skleróza (ALS), sa úspešne rozbehla.

16.05.2016 19:00
Marián Čišovský Foto:
Marián Čišovský so svojimi spoluhráčmi z Plzne, ktorí mu pomáhajú v boji so zákernou chorobou.
debata

Už niekoľko dní beží dražba hokejových dresov na stránke www.spolek28.cz. Bývalí i súčasní poprední slovenskí a českí hokejisti venovali do dražby špeciálne dresy a posielajú pozdravy bývalému futbalistovi. „Ahoj Čišo! Chcel by som ťa podporiť v ťažkom boji. Rád by som venoval do dražby môj dres. Dúfam, že pomôže. Drž sa,“ odkázal útočník tímu Chicago Blackhawks Marián Hossa, ktorý venoval do dražby aj hokejku. Jeho dres Chicaga má aktuálne hodnotu 8-tisíc českých korún.

V dražbe sa objavil ešte jeden dres z Chicaga. Venoval ho Michal Handzuš, vyhral v ňom v roku 2013 Stanleyho pohár. Najdrahší je momentálne dres Jaromíra Jágra z Floridy, ktorý vydražili priebežne na 20-tisíc českých korún. Keďže akcia stále beží, je predpoklad, že sumy – v tomto i ďalších prípadoch – ešte výrazne narastú.

Pomáhajú aj súčasní slovenskí hokejisti, ktorí reprezentujú aktuálne na MS v Rusku. Poskytli do dražby reprezentačný dres, ktorý podpísali všetci hráči. Jeho hodnota je aktuálne 10-tisíc českých korún (záujemcovia sa oň môžu uchádzať do 25. mája). Aj hokejisti Slovana venovali špeciálny dres z KHL s menom Čišo a symbolickým číslom 28 (v ňom hrával chorý futbalista), zatiaľ sa jeho cena dostala na úroveň 4-tisíc korún. „My chalani zo Slovana ti držíme palce. Drž sa, Čišo,“ uviedli Michal Sersen a Marek Viedenský.

Vlani na jeseň sa uskutočnila prvá charitatívna akcia Kopeme pre Čiša. Z dražieb kopačiek získali organizátori 1,5 milióna českých korún (vyše 55-tisíc eur). Organizáciu Spolok 28, ktorého predsedom je bývalý český futbalista Pavel Horváth, založili priatelia Mariána Čišovského.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #dres #Jaromír Jágr #Marián Čišovský #Spolek28