Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vardy? Aj na tréningy chodil naliaty, šokoval thajský majiteľ Leicesteru

Keď futbalista Jamie Vardy v roku 2012 prišiel do Leicesteru z piatoligového tímu Fleeetwod Town, nemal práve najlepšiu životosprávu.

06.05.2016 09:48
Jamie Vardy Foto: ,
Jamie Vardy.
debata

Bol zvyknutý piť alkohol každý deň a aj na tréningy chodil pod jeho vplyvom. Všetko sa zmenilo po rozhovore s viceprezidentom Leicesteru Aiyawattom Srivaddhanaprabhom, synom majiteľa klubu.

"Prišiel z úplného dna až do Championship, teda druhej najvyššej súťaže. Pil každý deň a nevedeli sme, čo s ním máme robiť. Spočiatku som o tom ani nevedel, až kým ma neupozornili, že aj na tréningy chodí naliaty. Rozhodol som sa, že pod hrozbou siahnutia na plat budem od neho žiadať nápravu,“ povedal Srivaddhanaprabha v rozhovore pre thajský časopis, ktorý prebral Daily Mail.

Multimilionár Srivaddhanaprabha mal s Vardym otvorený rozhovor, ktorý zmenil futbalistov život. Dnes je 29-ročný Vardy s 22 gólmi ofenzívnym lídrom novopečeného anglického majstra a futbaloví novinári z Britských ostrovov ho zvolili za najlepšieho hráča pôsobiaceho v Anglicku v sezóne 2015/2016.

Vardy sa dostal aj do ideálnej jedenástky súťaže podľa Asociácie profesionálnych futbalistov a bol medzi poltuctom finalistov o hráča roka podľa PFA. V anglickej reprezentácii v šiestich zápasoch strelil dva góly a jeho trhová cena z pôvodného milióna libier, za ktoré prišiel do Leicesteru, stúpla na 12 miliónov. Klub ho však nechce pustiť za menej než 30 miliónov.

"Vtedy som sa ho spýtal: ‚Chceš sa zmeniť, alebo pochovať svoju kariéru takýmto spôsobom?‘ Odpovedal, že nevie, čo so svojím životom. Myslím si, že to bol dôsledok toho, že zrazu začal zarábať veľké peniaze. Tak som mu vravel, že som do neho veľa investoval a očakávam návratnosť,“ vravel Srivaddhanaprabha. Podľa neho debata napokon mala požadovaný účinok. Vardy sa stal akoby novým človekom.

"Stopol pitie alkoholu a začal naozaj tvrdo trénovať. Výrazne fyzicky zosilnel aj vďaka pravidelnému fitness tréningu zrazu bol pripravený na veľký futbal. Dnes je o neho záujem z popredných klubov a nielen v Anglicku,“ dodal Srivaddhanaprabha na webe Daily Mail.

Vardy nedávno podpísal s Leicesterom City nový kontrakt na tri a pol roka s týždenným príjmom 80-tisíc eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Vardy #Leicester City