Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Messiho afganského obdivovateľa vyhnali do Pakistanu

Rodinu asi najslávnejšieho afganského obdivovateľa argentínskeho futbalistu Lionela Messiho prinútili telefonické vyhrážky odsťahovať sa do susedného Pakistanu.

03.05.2016 12:35
Murtaza Ahmadi Foto:
Päťročný Afganec Murtaza Ahmadi v igelitovom drese Lionela Messiho.
debata

Fotografia päťročného Murtazu Ahmadiho s vlastnoručne vyrobeným „igelitkovým“ dresom a menovkou futbalového idolu a číslom desať na chrbte obletela svet. Identitu mladého fanúšika sa podarilo zistiť až po dlhšom pátraní a odvtedy už dostal originály dresov Argentíny a FC Barcelona aj s Messiho podpismi. Okrem nich doručili chlapcovi do kancelárie Detského fondu Spojených národov UNICEF v Kábule aj futbalovú loptu.

Náhla sláva však mala aj svoju odvrátenú tvár. Telefonické vyhrážky a obavy z únosu chlapca naberali na vážnosti. „Z nášho života sa stalo jedno veľké trápenie,“ povedal pre agentúru AP otec rodiny Mohammad Arif Ahmadi telefonicky z pakistanského mesta Quetta. „Predal som všetok majetok a odviedol svoju rodinu z Afganistanu, aby som ochránil synov život,“ dodal.

Afganská futbalová federácia (AFF) sa usilovala zorganizovať osobné stretnutie Messiho s chlapcom. Hovorilo sa o ceste do Španielska alebo o schôdzke v inej krajine. „Murtaza stále verí, že sa jedného dňa stretne so svojím hrdinom,“ dodal Mohammad Arif Ahmadi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Murtaza Ahmadi