Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

MS 1998 mohli byť zmanipulované, šokuje bývalý reprezentant Petit

Bývalý francúzsky futbalový reprezentant Emmanuel Petit šokoval verejnosť vyhlásením, že majstrovstvá sveta v roku 1998, ktoré sa uskutočnili v jeho vlasti, mohli byť zmanipulované.

30.04.2016 14:38
Francúzsko, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Francúzska.
debata

Ako je známe, „Les Bleus“ získali na domácom šampionáte zlaté medaily. Zverenci trénera Aimého Jacqueta v základnej C-skupine postupne zvládli duely s hráčmi JAR, Saudskej Arábie a Dánska. Francúzsko následne vo vyraďovacej fáze prešlo cez Paraguaj, Taliansko a Chorvátsko, vo finále zdolalo rozdielom triedy (3:0) Brazíliu.

„Na ihrisku sme do toho dali všetko a pre víťazstvo urobili maximum. No ostatných niekoľko týždňov sa pýtam sám seba: naozaj sme vyhrali majstrovstvá sveta my, hráči? Neboli sme len bábky? Som paranoik? Dodnes sa zamýšľam nad tým, či bol turnaj zmanipulovaný. Netuším. Takéto myšlienky mi napadli a často sa to pýtam sám seba, najmä keď som videl prvý zápas na ostatných MS medzi Brazíliou a Chorvátskom. Niekedy ma to desí,“ vyhlásil Emmanuel Petit v rozhovore pre britský denník Metro.

Štyridsaťpäťročný niekdajší stredopoliar strelil na MS 1998 dva góly – Dánom a vo finále Brazílčanom. Počas kariéry si obliekal dres AS Monaco, londýnskych klubov Arsenal a Chelsea a španielskeho FC Barcelona.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emmanuel Petit