Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský pohár získal Trenčín. Vo finále zdolal Slovan 3:1!

Futbalistom AS Trenčín vyšiel dokonale obrat vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. Pred vyše 8-tisícovou návštevou na trnavskom štadióne Antona Malatinského prehrávali so Slovanom Bratislava 0:1, ale potom jeho legionári strelili tri góly a Trenčania vyhrali 3:1 (0:0). Obhájili tak cennú trofej, ktorú prvý raz vybojovali vlani v Poprade.

29.04.2016 20:30 , aktualizované: 22:34
AS Trenčín, Slovenský pohár Foto: ,
Hráči Trenčína so vzácnou trofejou.
debata (12)

V prvom polčase boli bližšie ku gólu Trenčania, ale po ich peknej akcii zakončoval Bero vo výbornej pozícii iba strelou do žrde. Krátko predtým sa päť minút nehralo. Po necelej polhodine rozhodca prerušil stretnutie. Fanúšikovia Slovana zahádzali plochu svetlicami a delobuchmi, práve na strane, kde bol ich brankár Mucha. Rozhodca stiahol tímy z ihriska a pokračovalo sa až potom, keď sa situácia upokojila.

Bratislavský tím sa ujal vedenia osem minút po prestávke, keď Zrelák dostal do voľného priestoru prihrávku do behu, obišiel aj brankára Šemrinca a do prázdnej bránky skóroval. Líder ligovej súťaže potom zvýšil obrátky, usiloval sa vyrovnať.

Tréner Ševela poslal v 65. min na ihrisko hneď dvoch nových hráčov a mal šťastnú ruku. Jeden z nich, Rakúšan Maierhofer, dvanásť minút pred koncom vyrovnal. Slovanistická obrana ho nechala samého na päťke a Rakúšan bez problémov skóroval.

V tom čase boli Trenčania aktívnejší a nebezpečnejší a nechceli sa zmieriť s nerozhodným stavom. Päť minút pred koncom ostal pri slovanistickej žrdi voľný van Kessel, ktorý rozhodol o tom, že trofej aj druhý raz zostane v Trenčíne. V závere belasí vrhli všetky sily do útoku, k súperovej bránke išiel aj brankár Mucha. Utočiaci tím však stratil loptu a z protiútoku do opustenej bránky spečatil triumf Trenčína van Kessel.

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 1:3 (0:0)

Góly: 53. Zreľák – 86. a 90.+ Van Kessel, 78. Maierhofer, ŽK: 80. Pliatsikas (Slovan), rozhodovali: Sedlák – Vorel, Chládek, 8547 divákov
Slovan: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott (90.+ V. Savičevič), De Kamps – Milinkovič (84. Crnkič), F. Kubík, Zreľák – Vittek
Trenčín: Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Koolwijk (90. Lawrence) – Van Kessel, Bero, Rabiu, Kalu (66. Maierhofer) – Guba (66. Schet)

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Nikodimos Papavasiliou (tréner Slovana): „Je to pre nás veľmi veľké sklamanie. Myslím si, že sme kontrolovali zápas. Nanešťastie, nedokázali sme po inkasovanom góle zareagovať. Som veľmi hrdý na našich hráčov aj fanúšikov. Musíme teraz každý deň bojovať o titul v lige, tento zápas je už za nami.“

Martin Ševela (tréner Trenčína): „Futbal sa hrá 90 minút, hovoril som chalanom, aby boli trpezliví, že šance prídu. Som rád, že sa nám podarilo otočiť zápas proti kvalitnému súperovi. Verím, že trofej je v správnych rukách, určite sme boli o kúsok lepší ako súper. Tímovosť sa dnes prejavila, chlapci šli na dno svojich síl a priklonila sa ku nám šťastena. Veľké víťazstvá sa rodia z veľkých príležitostí, dnes sme jednu takú využili. Veľká oslava nebude, potrebujeme ešte prísť na koniec druhej cesty – tej v lige. Musíme byť pokorní.“

Matúš Bero (stredopoliar Trenčína): „Veril som až do konca. Predviedli sme dobré futbalové divadlo. Toto je nefalšovaná radosť, ktorá príde po každom tímovom úspechu. Slovan zahral takisto skvelý zápas, dôležité je, že sme to zvládli. Máme ešte jeden cieľ, ten chceme splniť. Oslavy budú mierne, čakajú na nás ťažké zápasy v lige. Trofej venujem aj fanúšikom, boli skvelí.“

V Trnave pred finále zadržali pätnásť ľudí

Polícia ešte pred začiatkom piatkového finálového zápasu futbalového Slovnaft Cupu medzi ŠK Slovan Bratislava a AS Trenčín, ktorý sa hrá v Trnave, predviedla na oddelenie pätnásť fanúšikov. Išlo o osoby vytiahnuté z davu, najčastejším dôvodom bolo hádzanie pyrotechniky, zakrytá tvár alebo neuposlúchnutie výzvy policajta.

Podľa trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej riešia aj popoludňajší incident v kaviarni v centre mesta, kde sa pobilo asi päťdesiat ľudí. Niekoľkí z nich boli údajne fanúšikovia Slovana. Zranený nebol nikto, poškodené je zariadenie terasy a kaviarne, ktorá patrí rodine poslanca Národnej rady SR Jozefa Viskupiča. Aktéri bitky stihli ešte pred príchodom policajných hliadok utiecť.

Finále Slovnaft Cupu označili ako rizikový zápas, polícia preto na zabezpečenie verejného poriadku nasadila množstvo osôb, nechýbali ani vodné delá. Policajti priviedli zo železničnej stanice na štadión najskôr asi 700 fanúšikov, ktorí prišli mimoriadnym vlakom z Bratislavy. Ešte väčší počet priaznivcov pricestoval z Trenčína. Príchod oboch fanúšikovských táborov polícia zvládla bez väčších ťažkostí.

Fanúšikovia Trenčína počas cesty na štadión v... Foto: SITA, Pavol Machovič
Slovan, Trenčín Fanúšikovia Trenčína počas cesty na štadión v Trnave.
Slovanisti v Trnave. Foto: SITA, Pavol Machovič
Slovan, Trenčín Slovanisti v Trnave.
Policajné zložky v centre Trnavy pred finále... Foto: SITA, Pavol Machovič
Slovan, Trenčín Policajné zložky v centre Trnavy pred finále Slovenského pohára vo futbale.
Fanúšikovia Slovana v Trnave. Foto: SITA, Pavol Machovič
Slovan, Trenčín Fanúšikovia Slovana v Trnave.
12 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín