Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sakho sa vzdal práva na analýzu B-vzorky, hlásia Briti

Francúzsky stopér Mamadou Sakho v službách anglického prvoligového futbalového klubu FC Liverpool nepožiadal do utorňajšej uzávierky o analýzu kontrolnej B-vzorky po tom, ako mal nepriaznivý výsledok antidopingového testu.

27.04.2016 15:56
Mamadou Sakho Foto: ,
Mamadou Sakho.
debata

O takomto rozhodnutí 26-ročného obrancu „The Reds“ referujú mnohé britské periodiká, napríklad Sky News. Sakho momentálne síce de iure môže hrať, ale Liverpool minulý týždeň oznámil, že do doriešenia prípadu sa to nestane.

Zadák údajne bral prípravok na redukciu hmotnosti a bol pozitívny 17. marca po zápase proti Manchestru United v odvete osemfinále Európskej ligy (1:1, prvý duel 2:0 pre Liverpool). ORF pripomenula, že v minulosti Kolo Touré z Pobrežia Slonoviny bez konzultácie s lekárom bral tabletky svojej ženy na chudnutie a v roku 2011 dostal od disciplinárky Anglickej futbalovej asociácie (FA) dištanc na pol roka. Vtedy tento stopér pôsobil v Manchestri City, teraz je spoluhráčom Sakha.

Sakhova kauza môže mať značný vplyv na športovú budúcnosť jeho slovenského konkurenta na stopérskom poste na Anfielde Martina Škrtela, ktorý v ostatných týždňoch po dlhodobejšom svalovom zranení nenachádza miesto v základnej jedenástke nemeckého kouča Jürgena Kloppa a množia sa špekulácie o letnom odchode (Inter Miláno, Besiktas Istanbul).

debata chyba
Viac na túto tému: #Mamadou Sakho