Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar na Copa América i OH? Chceme to, tvrdia Brazílčania

Predstavitelia Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) by radi videli "svojho" hviezdneho útočníka Neymara na júnovom turnaji Copa América v USA ako aj na augustovom olympijskom turnaji doma v Riu de Janeiro.

09.04.2016 11:30
Neymar Foto: ,
Neymar.
debata

V tomto duchu informovali aj vedenie španielského klubu FC Barcelona, v ktorom pôsobí spomenutý 24-ročný vynikajúci krídelník (nar. 5. februára 1992). „Urobíme maximum, aby Neymar mohol hrať na Copa América i na OH v Riu. Rátame aj s hráčovým príspevkom a jeho zvýšeným úsilím dohodnúť sa so španielskym klubom na uvoľnení na obe akcie,“ uvádza sa v stanovisku CBF.

Prezident FC Barcelona Josep María Bartomeu už dávnejšie zaslal zástupcom Brazílskej futbalovej konfederácie list, v ktorom oznámil, že jeden zo svojich najväčších klenotov pustí iba na jeden z týchto dvoch turnajov. Samotný Neymar da Silva Santos Júnior, ako znie jeho celé meno, skonštatoval, že by bol rád osobne prítomný na oboch podujatiach.

Futbalisti Brazílie nikdy nezískali zlato na olympijských hrách, na ostatných OH 2012 v Londýne skončili napriek účasti Neymara „iba“ na striebornom stupienku. „Splnil by sa mi sen, ak by som si mohol ešte raz zahrať na olympiáde. Reprezentovať Brazíliu na OH je veľká pocta, zvlášť v rodnej krajine,“ povedal nedávno Neymar.

Barcelona nie je povinná uvoľniť brazílskeho loptového virtuóza na olympijský futbalový turnaj, v každom národnom tíme sa môžu predstaviť len traja hráči nad 23 rokov. Neymarov argentínsky spoluhráč z FC Barcelona Lionel Messi už prisľúbil účasť na Copa América, na OH v Riu hrať nebude.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Rio 2016 #Copa América