Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania písali v Berlíne históriu. Takýto obrat Nemecko doma nezažilo

Futbaloví majstri sveta Nemci neudržali v prípravnom zápase s Anglickom dvojgólový náskok a prehrali 2:3. V nadstavenom čase dokonal obrat svojim premiérovým reprezentačným gólom Eric Dier.

27.03.2016 10:06
Anglicko, futbal Foto: ,
Anglická radosť z tretieho gólu v Berlíne.
debata (3)

O prvý gól hostí v Berlíne sa postaral jeho spoluhráč z Tottenhamu Harry Kane. Na 2:2 vyrovnal v 74. minúte parádne pätičkou objav tejto sezóny Premier League Jamie Vardy, ktorý sa vo svojom piatom zápase za Anglicko presadil strelecky prvýkrát, a to po trojminútovom pobyte na ihrisku.

Nemci sa prvýkrát radovali z gólu v 27. minúte, ale gól Maria Gómeza rozhodca kvôli tesnému ofsajdu neuznal. Skóre otvoril až v 43. minúte Toni Kroos, ktorý postupoval na bránku a obrana hostí ho nechala vypáliť presne k žrdi. Gólman Jack Butland, ktorý sa krátko predtým zranil, na loptu nedosiahol. Vzápätí sa nechal vystriedať. Jeho nástupca Fraser Forster kapituloval v 57. minúte po razantnej Gomezovej hlavičke.

Anglicko niekoľko nádejných šancí nevyužilo, jeho trápenie v koncovke ukončil až najlepší strelec Premier League Kane, ktorý si vo vápne vybojoval odrazenú loptu a krížnou strelou znížil. O ďalší pekný gól sa postaral striedajúci Vardy, ktorý usmernil center Nathaniela Clynea z pravej strane pohotovou pätičkou za chrbát Manuela Neuera. Víťazný gól mal na kopačke Dele Alli, ktorý však prestrelil bránku. Uspel až Dier, ktorý skóroval po rohu hlavou.

Angličania porazili svojho veľkého rivala prvýkrát od roku 2008 po predchádzajúcich dvoch porážkach. Nemci prehrali zápas, v ktorom viedli o dva góly, prvýkrát po takmer 21 rokoch. Doma sa im to stalo vôbec prvýkrát v histórii.

3 debata chyba