Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Euro bez divákov? Vytrhnuté z kontextu, vraví Laurinec

Utorňajšie teroristické útoky v belgickom Bruseli by mohli mať ďalekosiahle dôsledky pre organizáciu tohtoročných ME vo futbale, ktoré sa uskutočnia vo Francúzsku.

23.03.2016 09:54 , aktualizované: 18:50
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata (9)

Viceprezident výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA) Giancarlo Abete naznačil, že duely kontinentálneho šampionátu by sa mohli odohrať bez účasti divákov. Funkcionár v rozhovore pre taliansku rozhlasovú stanicu Radio 24 mal priznať, že na zaistenie bezpečnosti fanúšikov môže dôjsť k extrémnym opatreniam zo strany UEFA. Toto tvrdenie považuje slovenský člen exekutívy UEFA František Laurinec za informačný šum.

„Myslím si, že je to vytrhnuté z kontextu či zle preložené. Jeden z viceprezidentov pán Abete o tom hovoril v rozhovore pre talianske médiá. Vravel, že v prípade nejakej hrozby na štadióne, keď by sa zápas nemohol odohrať, by na ME vznikol problém, keďže je náročné súboje odkladať. Na základe žrebu tam totiž nadväzujú ďalšie stretnutia,“ uviedol Laurinec.

Podľa jeho slov vo výnimočnom prípade by sa zápas mohol konať o deň neskôr, ďalšou z možností je duel bez divákov. „Šlo by skôr o výnimočný či unikátny prípad. Vôbec nie taký, ako sa prezentovalo, že by sa ME hrali za zatvorenými dverami. Táto informácia unikla a nemala byť zverejňovaná, je to akási vnútorná zábezpeka. Za zatvorenými dverami a bez divákov sa ME hrať nemôžu, nemalo by to zmysel,“ dodal Laurinec.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #ME 2016