Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunga: Neymara chcem na olympiáde. Pre Brazíliu je zlato veľmi dôležité

Kouč brazílskej futbalovej reprezentácie Carlos Dunga by radšej videl hviezdneho útočníka Neymara na augustových domácich olympijských hrách v Riu de Janeiro ako na júnovom storočnicovom turnaji Copa América v USA.

09.03.2016 11:39
debata
zväčšiť Tréner Brazílie Carlos Dunga (vpravo) a... Foto: SITA/AP, Ronald Zak
Carlos Dunga, Neymar Tréner Brazílie Carlos Dunga (vpravo) a hviezdny útočník Neymar.

Päťdesiatdvaročný tréner je aj so svojím realizačným tímom v Španielsku, aby sa porozprávali s útočníkom FC Barcelona o účasti na spomenutých podujatiach. Podľa Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) konečné rozhodnutie vzíde z dohody medzi oboma stranami.

„Keby som mal vybrať medzi Copa América a olympiádou, radšej by som ho chcel v Riu de Janeiro. Pre Brazíliu je zlatá olympijská medaila veľmi dôležitá,“ povedal Dunga pre brazílsku televíziu Esporte Interativo. Neymar vyhlásil, že sa chce predstaviť na obidvoch turnajoch, ale vedenie Barcelony ho zrejme požiada, aby sa šetril a hral iba na jednom z nich. „Bude na nich, ako sa rozhodnú. Porozprávame sa s hráčom a trénerom Barcelony Luisom Enriquem, aby sme zistili, aké majú predstavy,“ dodal pre AP predstaviteľ CBF dohliadajúci na národný tím Gilmar Rinaldi.

Barcelona nie je povinná pustiť 24-ročného Neymara na olympijský futbalový turnaj, v každom národnom tíme sa môžu predstaviť len traja hráči nad 23 rokov. Neymarov argentínsky spoluhráč z katalánskeho klubu Lionel Messi už prisľúbil účasť na Copa América, na OH hrať nebude. S Argentínou získal v Pekingu 2008 zlatú medailu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #brazílska futbalová reprezentácia #Carlos Dunga