Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hiddink polial Chelsea živou vodou. Zaútočí na pohárové priečky?

Keď kouč Guus Hiddink v decembri prevzal po odvolanom Josém Mourinhovi futbalistov Chelsea, krčili sa až na šestnástom mieste Premier League bod od zostupovej zóny.

02.03.2016 15:14
Guus Hiddink Foto: ,
Tréner Chelsea Guus Hiddink.
debata

Dočasný tréner „Blues“ ale obhajca titulu pozdvihol, v lige s ním jedenásť zápasov neprehral a po utorkovom víťazstve 2:1 na pôde Norwichu ho posunul už na ôsmu pozíciu. Holandský kouč preto začína pokukávať po pohárových priečkach.

Na piaty Manchester United, ktorý má zápas k dobru, stráca Chelsea desať kôl pred koncom päť bodov. „Ako ich môžeme dostihnúť? Po prvé sme hlavne všetci radi, že sme preč zo zostupového pásma, to nie je štýl Chelsea,“ uviedol Hiddink po utorkovom víťazstve.

„Teraz s ambíciami, ktoré má Chelsea, si musíme stanoviť nový cieľ a uvidíme, čo môžeme urobiť smerom k pohárovej Európe. Musíme sa ďalej držať na víťaznej vlne,“ doplnil holandský kouč, ktorý má zmluvu v londýnskom klube do konca sezóny.

Chelsea zaznamenala tretie ligové víťazstvo po sebe, ku ktorému mu pomohol najrýchlejší gól sezóny. Brazílčan Kenedy sa presadil už po 39 sekundách.

„Vyhrali sme niekoľko zápasov po sebe a to nám samozrejme dvíha sebavedomie. Ako všetci vedia, máme nabitý program a káder nie je príliš široký. Takže dúfame, že v závere sezóny budú všetci k dispozícii,“ pripomenul Hiddink, že Chelsea ešte čaká Anglický pohár a minimálne odveta osemfinále Ligy majstrov s Parížom St. Germain.

„Ak všetci budú k dispozícii bez nejakých väčších zranení, potom by sme sa mohli posunúť čo najvyššie k pohárovým priečkam,“ dodal Hiddink.

debata chyba
Viac na túto tému: #Guus Hiddink #Chelsea FC