Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real Madrid má strach. Bude Barcelona oslavovať na jeho štadióne?

Rivalita medzi Realom Madrid a Barcelonou komplikuje rokovania o dejisku finále Španielskeho futbalového pohára, kam sa prebojovali katalánsky celok a Sevilla.

12.02.2016 16:24
Lionel Messi, FC Barcelona Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Kvôli príjmom zo vstupného by finalisti radi hrali na čo najväčšom neutrálnom štadióne, ale Real s prenájmom štadióna Santiaga Bernabeua váha. Podľa médií sa jeho zástupcom nepozdáva predstava, ako ich úhlavný rival oslavuje v Madride zisk trofeje.

Sevillský tréner Unai Emery má jasno v tom, že by sa nemal opakovať minuloročný scenár, kedy Barcelona získala pohár doma na Nou Campe po víťazstve nad Bilbaom.

„To by som hral radšej v Číne. Dúfam, že k tejto nespravodlivosti nedôjde, pretože by to bola ďalšia výhoda pre Barcelonu. Ako keby mali ďalšieho Messiho,“ uviedol Emery. Finále sa uskutoční 21. mája.

Messi premiérovo Hráčom mesiaca

Argentínčan Lionel Messi po prvý raz získal ocenenie pre najlepšieho hráča mesiaca v rámci najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Ofenzívny klenot FC Barcelona si vyslúžil tento honor za svoje výkony počas januára – v piatich zápasoch Primera División skóroval šesťkrát, Katalánci v sledovanom období zvíťazili v ligovej súťaži štyri razy.

Predmetné ocenenie udeľujú v Španielsku od sezóny 2013/2014, päťnásobný držiteľ Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho hráča kalendárneho roka Messi sa presadil v jeho 23. edícii. Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, najväčší rival 28-ročného argentínskeho reprezentanta na futbalových trávnikoch, sa stal hráčom mesiaca dva razy, dvakrát už uspeli aj Diego Godín, Antoine Griezmann a Carlos Vela.

Informácie pochádzajú z oficiálneho webu FC Barcelona a bbc.com.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Lionel Messi