Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Škriniar za milión eur do Sampdorie. Taliani vyšetrujú prestupové podvody

Slovenský obranca MŠK Žilina Milan Škriniar definitívne prestúpil do talianskeho klubu Sampdoria Janov.

26.01.2016 15:20
Milan Škriniar Foto: ,
Budúcnosť slovenského futbalu Milan Škriniar.
debata

Informuje o tom web calciomercato.com s dodatkom, že nového hráča oficiálne predstavia v stredu. Transferová čiastka za reprezentanta SR do 21 rokov by sa mala pohybovať okolo jedného milióna eur. Ešte minulý týždeň server serieanews.com informoval, že obidva zainteresované kluby sa dohodli a 20-ročný talentovaný stopér mal úspešne absolvovať lekársku prehliadku a podpísať kontrakt.

Rodák zo Žiaru nad Hronom sa v prípade príchodu na Apeninský polostrov stretne so svojím o 15 dní mladším krajanom Dávidom Ivanom. Ten začal v tejto sezóne dostávať šance, doteraz odohral 14 ligových stretnutí a už sa stihol zapísať aj do streleckej listiny. Po jednom dueli absolvoval aj v národnom pohári a Európskej lige.

Taliani vyšetrujú rozsiahle daňové podvody pri prestupoch

Prokuratúra v talianskom Neapole vedie rozsiahle vyšetrovanie údajného falšovania účtovných záznamov pri prestupoch hráčov, pri ktorých prišiel štát na daniach o 12 miliónov eur. Namočených je 35 klubov dvoch najvyšších ligových súťaží Serie A a Serie B. Talianska finančná polícia získala povolenie na domovú prehliadku približne 60 podozrivých vrátane manažérov, hráčov a agentov. Zaistila peňažnú hotovosť, nehnuteľný majetok a aktíva v hodnote nepriznanej sumy.

Vyšetrovanie úradu prokuratúry viedlo k zisteniu, že hráčski agenti falošne vystavili klubom účty za svoje služby, čím im umožnili uplatniť si odpočítateľnú položku z dane. Futbalisti, ktorí boli do podvodu zapletení, zasa profitovali z toho, že kluby im pokryli náklady na poplatky účtované agentmi.

Podľa agentúry ANSA polícia prehľadala aj kancelárie v sídle prvoligového AC Miláno. Právni zástupcovia slávneho klubu potvrdili, že predmetom vyšetrovania je aj viceprezident Adriano Galliani. Správy o podvode sa odrazili na burze s cennými papiermi. Cena akcií Juventusu Turín klesla o dve percentá, obchodovanie s akciami Lazia Rím sa dočasne zastavilo. Naopak, položka AS Rím získala na hodnote.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Seria A #Fortuna liga #Sampdoria Janov #Milan Škriniar