Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter a Platini to majú už písomne. Proti trestom sa môžu odvolať

Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) odoslala Seppovi Blatterovi a Michelovi Platinimu písomné odôvodnenia verdiktov, ktorými im na osem rokov zakázala vykonávať akúkoľvek funkcionársku činnosť.

09.01.2016 15:25
Michel Platini, Sepp Blatter Foto: ,
Michel Platini a Sepp Blatter.
debata

Znamená to zároveň, že sa môžu voči trestom odvolať. Platini sa chcel pôvodne obrátiť priamo na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, čím by celý proces urýchlil a v prípade zrušenia dištancu by sa mohol 26. februára uchádzať o post prezidenta svetového futbalu.

FIFA však 60-ročného Francúza upozornila, že musí najskôr počkať na rozhodnutie jej odvolacieho orgánu. Platini sa preto plánov na kandidatúru vzdal, stále si však chce očistiť svoje meno a vrátiť sa na post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA).

Obom funkcionárom zlomila krk kauza týkajúca sa 2 miliónov švajčiarskych frankov, ktoré Platini dostal od FIFA so súhlasom jej šéfa Blattera za služby poradcu z rokov 1998 až 2002. Ak v odvolaniach pred športovými úradmi neuspejú, pravdepodobne podajú žaloby na civilných súdoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Sepp Blatter