Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malec žiaril. Prvý raz aj pred svojou babkou

Po dvoch mesiacoch nastúpil v základnej zostave Olomouca a dvoma gólmi rozhodol, že jeho tím konečne vyhral - zdolal Slovácko a posunul sa v tabuľke na 13. miesto.

01.12.2015 08:00
tomáš malec, sigma olomouc Foto:
Tomáš Malec (vpravo v súboji s Petrom Šulekom z Jihlavy) verí, že dva góly do siete Slovácka mu pomôžu a za Olomouc bude pravidelne nastupovať.
debata

Dvojmetrový útočník Tomáš Malec (22) sa v ročníku 2013/2014 stal kráľom strelcov v slovenskej lige. Z AS Trenčín zamieril na hosťovanie do Trondheimu a odtiaľ v lete do Olomouca.

Vyhlásili vás za muža zápasu, dostali ste najvyššiu známku z hráčov, ktorí nastúpili vo víkendových zápasoch v českej lige…
Samozrejme, som šťastný, že som pomohol mužstvu k dôležitej výhre. Pre mňa je podstatné, že som po dlhšom čase opäť hral a šancu som využil. Mal som o to väčšiu radosť, že prišla aj moja rodina. Dokonca aj babka, ktorá nikdy nebola na zápase a práve teraz sa objavila v hľadisku.

Aký bol dôvod, že ste dlhšie nehrali?
Začal som dobre, strelil som po príchode do Olomouca v lige gól, ale potom prišiel nový tréner, ktorý mal svoje predstavy, chcel skúsiť niečo nové, zvolil aj trochu iný systém hry. Body to však neprinieslo. Teraz mi povedal, že dostanem šancu a čakal, ako sa jej chopím. Pomohlo mi, že už v 4. minúte som otvoril skóre a potom som päť minút pred koncom premenil penaltu.

Boli ste na ňu určený?
Nie, nebol na ňu určený nik. Veril som si, z ostatných chalanov nechcel kopať nik, tak som si zobral loptu ja. Čakal som na pohyb brankára a potom ju poslal na druhú stranu.

Ako reagoval po zápase tréner Jílek?
Bol spokojný, verím, že mi teraz dá viac dôvery a odplatím sa mu za ňu rovnako ako naposledy. Vidí, že tvrdo pracujem na tréningoch, aj mi to povedal. Teraz nás čaká už len posledný zápas na jeseň, ale chcem absolvovať v zime kvalitnú prípravu a potom viac hrávať.

Ako ste sa vyrovnávali s tým, keď ste na dlhšie vypadli zo zostavy?
Bolo to ťažké obdobie. Posielali ma hrávať za béčko, dával som aj nejaké góly, ale nemohol som hovoriť o spokojnosti, nebola to prvá liga. Situáciu mi ešte skomlikovalo zranenie kolena, to ma vyradilo z hry na dva týždne.

Neprenasledovali vás myšlienky, či má zmysel zostať v Olomouci?
Bavili sme sa o všeličom, keď hráč nehráva, otvorí sa aj táto téma. Teraz sa to obrátilo k lepšiemu, som spokojnejší. Uvidíme, čo bude ďalej.

Olomoucu sa na jeseň príliš nedarilo. V čom vidíte príčinu?
Myslím, že máme lepšie mužstvo, ako ukazuje tabuľka. Niektoré zápasy sme výsledkovo nezvládli, doma sme vyhrali len druhý raz. Potrebujeme body, posledný zápas by mohol priniesť obrat.

V rozpätí necelých dvoch rokov ste zažili slovenskú, nórsku i českú ligu. Ktorá má najvyššiu úroveň?
V českej lige to viac žije ako u nás, štadióny sú plnšie, záujem vyšší. Spoločné máme asi to, že väčší dôraz sa kladie na obranu. Tréneri vyžadujú, aby sa viac dostupovali hráči. Hrá sa poctivejšie smerom dozadu, sme opatrnejší. V nórskej súťaži bolo viac priestoru, väčší dôraz sa kládol na ofenzívu, trochu by som to prirovnal k holandskej lige.

To znamená, že vám by mohol viac vyhovovať nórsky model…
Nórska liga mi sedela, ťažko sa mi odchádzalo, uvidíme, ešte sa tam možno raz vrátim. Skončila mi však zmluva a Rosenborg nevyužil opciu.

Ste stále hráčom Trenčína. Neplánujete návrat na Slovensko?
V Olomouci mám zmluvu do budúceho leta. Všetko sa môže stať, ale táto šanca je malá.

Momentálne sa v trenčianskom drese chytili ďalší kanonieri – Van Kessel a Bero. Tí by vás mohli nasledovať aj v boji o korunu kráľa strelcov…
Trenčín je v tomto výnimočný. Aj keď odíde hráč, ktorý patril k oporám, vždy ho dokážu nahradiť. A aj keby odišiel Gino či Berino, vyskočí niekto iný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Tomáš Malec #Synot liga #Sigma Olomouc
Načítavajú sa športové výsledky...