Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nech dokážu, že som zlý človek. Mňa suspendovať nemôžu, tvrdí Blatter

Dosluhujúci predseda Medzinárodnej futbalovej federácie Sepp Blatter tvrdí, že ho etická komisia FIFA nemôže suspendovať.

26.11.2015 14:15
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata

Práve ona Blattera aj šéfa UEFA Michela Platiniho kvôli podozrivej platbe zbavila v októbri funkcií na 90 dní a teraz navrhla pre Platiniho doživotné vylúčenie z futbalu. Voči Blatterovi ale údajne nemôže vystúpiť rovnako. Komisia však tvrdenie dlhoročného predsedu popiera.

„Etická komisia ma nemôže suspendovať. Nie som žiadny funkcionár FIFA, som prezident zvolený kongresom. Takže ak niekto nesúhlasí s tým, ako úrad vediem, potom sa o to musí postarať kongres,“ povedal sedemdesiatdeväťroč­ný Blatter švajčiarskej televízii.

Hovorca etickej komisie Andreas Bantel však agentúre Reuters potvrdil, že suspendácia Blattera je v jej právomoci. „Etický kódex FIFA sa vzťahuje na každého, kto sa podieľa celosvetovo na futbale, nie sú absolútne žiadne výnimky,“ povedal Bantel.

Etická komisia FIFA vyšetruje Blattera a Platiniho kvôli dvom miliónom švajčiarskych frankov, ktoré mal francúzsky šéf UEFA dostať za prácu v úlohe Blatterovho poradcu v rokoch 1999–2002. Neexistuje však o tom žiadny doklad a obaja tvrdia, že mali ústnu dohodu. Etická komisia po vyšetrovaní kauzy navrhla pre Platiniho doživotný zákaz pôsobenia vo futbale.

Blatter sa nechystá dokázať svoju nevinu. „Oni musia dokázať, že som zlý človek. Ja si nie som vedomý toho, že som urobil niečo zlé,“ povedal muž, ktorý vedie svetový futbal od roku 1998, ale po májovom znovuzvolení dal pod ťarchou korupčnej aféry v radoch členov FIFA funkciu k dispozícii. Nové voľby budú vo februári. Práve Platini bol považovaný za Blatterovho nástupcu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA