Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Košiciach sa začala výstavba nového futbalového štadióna

Stavenisko pre výstavbu nového košického futbalového štadióna odovzdali v stredu dodávateľovi. Ako uviedla hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová, začali sa prípravné práce pre archeologický prieskum daného územia a príprava staveniska. Celá stavba by mala byť ukončená v roku 2017.

26.11.2015 11:31
Košice, štadión Foto:
Vizualizácia nového košického štadióna.
debata (1)

„S výstavbou sme začali a všetci zainteresovaní urobia všetko pre to, aby bolo možné na novom futbalovom štadióne hrať zápasy v sezóne 2017/2018,“ uviedla Šnajdárová.

Akciová spoločnosť Košická futbalová aréna (KFA) vznikla v septembri minulého roku, pričom mesto Košice je majoritným akcionárom s podielom 85 percent, 15 percent akcií má súkromný futbalový klub MFK Košice. Predsedom predstavenstva spoločnosti je viceprimátor Martin Petruško. Mesto prenajalo spoločnosti KFA pozemky s rozlohou vyše 80 000 štvorcových metrov na výstavbu viacúčelového areálu a štadióna. Náklady na vybudovanie areálu sa pohybujú do 15 miliónov eur, pričom štyri milióny dostalo mesto od Slovenského futbalového zväzu v rámci vládneho projektu. Mesto na stavbu štadióna získalo aj bezúročný úver osem miliónov eur so splatnosťou desať rokov.

Ak by sa výstavba štadióna nezačala v tomto roku, mesto by mohlo prísť o dotáciu. „Žiadosť o poskytnutie finančnej dotácie bola podaná v riadnom termíne, bola splnená aj podmienka začatia prác na stavbe, preto nehrozí, že by mesto o dotáciu mohlo prísť,“ povedala Šnajdárová.

Košickú futbalovú arénu stavajú v areáli, kde bolo v minulosti parkovisko autobusov košickej MHD a tzv. Blšák – medzi halou Cassosport a obchodným centrom Merkury Market. Na krytých tribúnach budú sedadlá pre vyše 9000 divákov. Trávnik ihriska by mal byť vyhrievaný. Projekt ráta aj s vybudovaním parkoviska s kapacitou 276 áut.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #VSS Košice