Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda objasnil dôvod neuskutočneného prestupu do Interu: Strach z pokuty

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda bol v lete tohto kalendárneho roka blízko prestupu z Legie Varšava do talianskeho klubu Inter Miláno.

23.11.2015 10:34
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda.
debata

Dvadsaťročný rodák zo Sniny napokon zostal v poľskej metropole, pričom viackrát zdôraznil, že od súčasného zamestnávateľa nebude nikam nasilu odchádzať.

„Nikto nevie, čo sa napokon stane. Možno sa v zime objaví nejaká zaujímavá ponuka. Nechcem však odísť za každú cenu,“ cituje portál sportowefakty.wp.pl Dudove slová pre Polska The Times. Prezident Legie Boguslaw Lesnodorski má údajne iný názor. „Je pripravený odísť,“ povedal funkcionár počas nedávnej besedy so študentmi varšavskej obchodnej akadémie.

Ohľadne neuskutočneného Dudovho prestupu do Milána až doteraz nebolo úplné jasné, prečo Taliani na poslednú chvíľu cúvli.

„Problémom boli finančné predpisy fair-play. Inter mal od UEFA sankciu a nemohol si dovoliť voľne nakupovať hráčov. Napriek tomu sa Milánčania dohodli s Legiou na prestupovej čiastke. Zástupcovia Legie chceli, aby Taliani naraz vyplatili celú sumu. Funkcionári zo San Sira s tým nemali problém, čo znamenalo, že som už bol prakticky hráčom Interu. O deň neskôr však zmenili názor, pretože ak by prestupovú sumu vyplatili naraz, dostali by od UEFA ďalší trest,“ skonštatoval niekdajší hráč MFK Košice, ktorý dodal, že jeho transfer na Apeninský polostrov definitívne stroskotal v posledných minútach letného prestupového obdobia.

„Ak by vtedy prišiel z Milána signál, že zaplatia plnú dohodnutú sumu, bol som pripravený podpísať zmluvu. Dohodli sme sa na tri a pol alebo štvorročnom kontrakte. Nič z toho však nebolo a ja som nakoniec zostal vo Varšave,“ dodal na záver Ondrej Duda.

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Ondrej Duda