Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďania posielali emaily, naštvali Turkov. Zostanete doma, hromžia

Tréner tureckej futbalovej reprezentácie Fatih Terim pred sobotňajším duelom proti Česku (začiatok o 20.45 h v Prahe) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska vyhlásil, že sa mu nepáčia ťahy kouča Holandska Dannyho Blinda.

10.10.2015 14:42
terim Foto: ,
Fatih Terim.
debata

Kormidelník „oranjes“ totiž v minulých dňoch rozvíril hladinu tým, že e-mailom kontaktoval trénerov Česka a Islandu, teda súperov, s ktorými sa v posledných dvoch dueloch kvalifikácie stretne súper Holandska – Turecko.

„Nechcem sa tým zaoberať viac ako je nutné, médiá to už rozoberali v dostatočnej miere. Pochopiteľne sa mi to však nepáči. Holanďania mali sami dvakrát možnosť zdolať nás na trávniku. Nemusia to teraz doháňať takýmito zákulisnými hrami,“ cituje Terimove slová portál isport.cz.

Ako je známe, bronzový medailista z MS 2014 v Brazílii figuruje aktuálne v tabuľke A-skupiny až na 4. mieste s dvojbodovým mankom na tretie Turecko a reálne hrozí, že sa nepredstaví na budúcoročných ME vo Francúzsku.

Ak Turci v záverečných dvoch zápasoch proti už istým postupujúcim Islanďanom a Čechom získajú minimálne štyri body, bez ohľadu na rezultáty Holandska si zabezpečia účasť v baráži a tím z Beneluxu bude prvýkrát od roku 1984 chýbať na kontinentálnom šampionáte.

Tréner Holandska Danny Blind, ktorý vo funkcii začiatkom júla nahradil Guusa Hiddinka, verí, že Island a ČR dokážu v záverečných dvoch dueloch obrať o body Turecko a jeho mužstvo preskočí v tabuľke súpera z „krajiny polmesiaca“. Zároveň odmieta tvrdenie, že zámerne kontaktoval trénerov oboch postupujúcich tí­mov.

„Nie, nepísal som im e-mail preto, aby zabrali v dueloch proti Turecku. Verím, že hráči Islandu aj Česka pristúpia k zápasom zodpovedne a vydajú zo seba to najlepšie,“ cituje telegraaf.nl slová Blinda, podľa ktorého mala komunikácia s kormidelníkmi týchto tímov iba blahoprajný charakter v súvislosti s ich postupom na európsky šampionát.

„Nemusíte byť veľmi inteligentný na to, aby ste pochopili, za akým účelom rozposlal tieto e-maily. Dostaneme sa na majstrovstvá Európy. Holandsko zostane doma,“ doplnil 62-ročný odborník Fatih Terim, ktorému sa nepáči aj to, že Holandsko a Turecko odohrajú sobotňajšie zápasy v rozdielnych časoch. „Nechápem, prečo hrá Holandsko skôr ako my. Tiež sme mohli hrať o 18.00 h,“ skonštatoval na záver turecký tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #Turecko #Fatih Terim