Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania nastúpia proti Estóncom bez topkanoniera Rooneyho

Anglickí futbalisti sa v piatkovom domácom súboji kvalifikácie ME 2016 na londýnskom Wembley proti Estóncom budú musieť zaobísť bez útočníka Manchestru United Wayna Rooneyho.

09.10.2015 08:22
Wayne Rooney Foto:
Wayne Rooney.
debata

Kapitán a rekordér v počte strelených reprezentačných gólov utrpel vo víkendovom súboji Premier Legue proti Arsenalu (0:3) zranenie priehlavku a nedal sa stopercentne do poriadku. Rooney by však v tábore reprezentácie Albiónu počas zápasu nemal chýbať už aj preto, že si od Sira Bobbyho Charltona prevezme Zlatú loptu pre najlepšieho strelca anglickej reprezentačnej histórie.

Rooney predstihol na čele práve Charltona, keď v septembrovom kvalifikačnom súboji proti Švajčiarsku strelil 50. gól. „Nemôžem poprieť sklamanie, že som prišiel o rekord. Som však absolútne nadšený, že jeho novým držiteľom je Wayne, kapitán môjho milovaného klubu aj krajiny. Blahoželám mu k tomuto úspechu,“ vyjadril sa vtedy na oficiálnom webe Manchestru United Sir Bobby Charlton.

Angličania majú pred dvojzápasovým vyvrcholením kvalifikácie v E-skupine plný počet 24 bodov a už sú istým účastníkom ME 2016 vo Francúzsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney
Načítavajú sa športové výsledky...