Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter po kritike sponzorov opäť úraduje. Zastavil rozhodnutie o Palestíne

Sepp Blatter ustál vyšetrovanie švajčiarskej generálnej prokuratúry a nezlomila ho ani výzva na okamžitý odchod zo strany významných sponzorov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

07.10.2015 12:14
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata

Dosluhujúci prezident riadiaceho orgánu svetového futbalu je späť v úrade. V utorok už riešil spor ohľadom miesta konania zápasu kvalifikácie MS 2018 medzi Palestínou a Spojenými arabskými emirátmi.

„Pán Blatter riadne pracuje, je dobre naladený a nestráca zmysel pre humor,“ referoval prezident Palestínskeho futbalového zväzu Džibril Radžub a priblížil aj vývoj kauzy okolo zápasu. Blatter podľa neho zastavil rozhodnutie, ktoré nariadilo odohrať súboj A-skupiny druhej fázy ázijskej časti kvalifikácie 13. októbra v susednom Jordánsku namiesto Západného brehu Jordánu.

„Jeho postoj bol jasný. Povedal, že rozhodnutie bolo nesprávne a protiprávne, pretože každá národná asociácia má právo hrať domáce zápasy na vlastnej pôde, Palestínu nevynímajúc,“ uviedol Radžub. Zápas sa vraj bude hrať v neskoršom termíne. „Potrebujú viac času na rokovanie.“

Blatter medzitým zaznamenal ústup z iného frontu. Medzinárodný olympijský výbor, v ktorom sa mu v auguste po 16 rokoch skončilo členstvo, ho viac nepovažuje za súčasť rady Medzinárodnej antidopingovej agentúry (WADA) a bude hľadať za neho náhradu. MOV má v nadačnej rade štvornásobné zastúpenie.

Ku koncu sa blíži aj Blatterovo pôsobenie na čele FIFA. Definitívne by sa malo uzavrieť voľbami na mimoriadnom kongrese 26. februára 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA