Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skončila sa jedna éra, smútia holandské médiá

Za koniec jednej éry označili médiá nedeľňajšiu kvalifikačnú prehru holandských futbalistov v Turecku. Po výsledku 0:3 totiž výberu trénera Dannyho Blinda vážne hrozí, že Oranjes budú po prvýkrát od roku 1984 chýbať na majstrovstvách Európy.

07.09.2015 11:30
Holandsko, futbal, smútok Foto: ,
Holanďania Wesley Sneijder (vpravo) a Jairo Riedewald po zápase v Turecku.
debata

Priamy postup zo skupiny A si zaistil Island s Českou republikou a holandské nádeje sa upínajú už len k tretej priečke zaručujúcej miesto v baráži. Dva zápasy pred koncom ju drží Turecko s dvojbodovým náskokom pred Holandskom, ktoré sa preto musí spoliehať na zaváhanie konkurenta.

Pre Holandsko ide o výrazný pád, veď vlani skončilo na majstrovstvách sveta tretie. „Už nepatríme k špičke,“ napísal denník Aldemeen Dagblad. „Je to hrozné, ale tímu chýbalo úplne všetko. Kvalita, fyzička, rýchlosť, tímový duch aj odvaha,“ pridal sa denník Volkskrant.

„Sami sme si pod sebou podpílili konár,“ citovala agentúra Reuters trénera Dannyho Blinda, ktorý ako prvý tréner v histórii holandskej reprezentácie prehral úvodné dva zápasy po nástupe k tímu. „O odstúpení ale nepremýšľam. Urobili sme hlúpe chyby, ale šancí sme mali dosť. Viac než Turci,“ dodal.

„Možno nám chýbalo šťastie alebo sebavedomie. Nechali sme si dať dva lacné góly, za čo mohla len a len nedostatočná koncentrácia,“ povedal stredopoliar Wesley Sneijder. „Cítim sa strašne, naozaj hrozne. Už to nemáme vo vlastných rukách,“ uviedol útočník Robin van Persie, ktorý po zranení Arjena Robbena nastúpil s kapitánskou páskou.

Holandsko v posledných dvoch októbrových kvalifikačných zápasoch nastúpi proti Kazachstanu a potom sa predstaví proti českej reprezentácii. Zároveň ale musí Blindov tím dúfať, že Turecko stratí v dueloch v Prahe a doma s Islandom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...