Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstri sveta čelia poľskej výzve

Nemecký denník Die Welt vyhlásil pred časom anketu. V nej sa čitateľov pýtal, či veria, že ich futbalisti vyhrajú po majstrovstvách sveta aj nadchádzajúci európsky šampionát. Výsledok prekvapil. Kladnú odpoveď odkliklo len trinásť percent hlasujúcich.

04.09.2015 11:00
Joachim Löw Foto: ,
Nemecký tréner Joachim Löw zatiaľ nie je spokojný s herným prejavom svojho mužstva počas kvalifikácie.
debata

„Pravdou je, že po tom, ako sme získali v Brazílii zlato, sme počas ďalšieho roka nepredvádzali výkony hodné majstrov sveta. Prišiel čas, aby sme sa zlepšili. Potvrdiť svoju kvalitu môžeme i musíme v najbližších dvoch dueloch,“ vraví reprezentačný tréner Joachim Löw.

Na jeho zverencov čaká zrejme kľúčový dvojzápas kvalifikácie budúcoročných majstrovstiev Európy. Nemci už dnes večer privítajú vo Frankfurte Poliakov, v pondelok pocestujú do Škótska. Najmä súboj s lídrom D-skupiny je pod drobnohľadom nemeckej futbalovej verejnosti. Na poľskej pôde totiž štvornásobní majstri sveta prekvapujúco a po prvý raz v histórii prehrali (0:2).

„Pred októbrovým zápasom vo Varšave nám nik neveril a predsa sme Nemecko zdolali. Presvedčili sme sa o tom, že vo futbale je možné všetko,“ hovorí pred odvetou poľský obranca Kamil Glik. Mužstvo Adama Nawalku v kvalifikačných bojoch dosiaľ neprehralo. Body stratilo len po remízach v Írsku a doma so Škótskom. Nemci museli okrem prehry v Poľsku stráviť aj nerozhodný výsledok s Írskom. „Máme pred sebou jednoznačný cieľ. Poliakov potrebujeme zdolať a preskočiť ich v tabuľke. Vieme však, že to nebude jednoduché,“ upozorňuje Thomas Müller, najlepší bundesligový strelec aktuálnej sezóny, ktorý žiari v drese Bayernu Mníchov.

Frankfurtské meranie síl bude pre hráčov nemeckého šampióna mimoriadne atraktívne. V drese súpera totiž nastúpi ich klubový spoluhráč Robert Lewandowski. „V klube mi všetci vraveli, že urobia všetko pre to, aby nás zdolali. V Nemecku si nič iné ani nepripúšťajú. Na druhej strane, majú pred nami značný rešpekt,“ tvrdí poľská ofenzívna hviezda.

Nemci budú pod obrovským tlakom. V prípade neúspechu by si mohli výrazne skomplikovať postup na záverečný turnaj majstrovstiev Európy. Predbehnúť by ich mohli Škóti, s ktorými si zmerajú sily v ďalšom stretnutí. Navyše, pocestujú na ich pôdu.

Nemecko sa pýši tromi titulmi majstra Európy, na záverečnom turnaji nechýbalo od roku 1968.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Nemecko #Joachim Löw #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...