Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec neľutuje americké dobrodružstvo, teší sa na novú výzvu

Deň zrazu slovenskej futbalovej reprezentácie pred dvojzápasom so Španielskom a Ukrajinou v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska bol zároveň dňom, keď vyplával na povrch prestup Adama Nemca z amerického FC New York City do holandského klubu Willem II Tilburg. Ten sa "upiekol" len tesne pred pondelkovou uzávierkou letného transferového obdobia v kontinentálnej Európe.

01.09.2015 19:08
Adam Nemec Foto: ,
Adam Nemec.
debata

„Email mi prišiel o 23.45 h. Sám som bol napätý, ako to dopadne. Dozvedel som sa to až ráno, samozrejme, želal som si, aby to prešlo. Nechcel som tam zostať,“ prezradil od stredy 30-ročný (nar. 2. septembra 1985) útočník.

„V živote občas veci človeku nevyjdú, ako si ich predstavoval alebo plánoval. To sa stalo mne,“ priznal banskobystrický rodák, ktorý však napriek tomu zámorské dobrodružstvo považuje za zúročiteľnú skúsenosť: „Zahral, resp. zatrénoval som si s hráčmi svetovej triedy. Videl som, zažil som, skúsil som a nič neľutujem. Urobil by som to znovu, teraz sa však už teším na novú výzvu.“

Šestnásťnásobný slovenský reprezentant na utorkovom seneckom zraze zhodnotil aj úroveň zámorskej súťaže Major League Soccer (MLS), ktorú len pár hodín predtým opustil: „U nás je MLS podceňovaná, lenže, pôsobia tam vynikajúci futbalisti. Nie je to síce nič extra z taktickej stránky, ale vyčnievajú jednotlivci. Tréningy s fantastickými hráčmi mi dali veľmi veľa.“ Samotnému FC New York City sa však v prebiehajúcej sezóne až tak nedarí. „Atmosféra nie je bohvieaká, ostatné obdobie bolo rušnejšie, no Američania sú nesmierne pozitívni ľudia a stále veria v postup do play-off,“ pokračoval bývalý zakončovateľ Dubnice, Žiliny, belgického Genku či nemeckých mužstiev Erzgebirge Aue, Kaiserslautern, Ingolstadt a Union Berlín.

Jedným z Nemcom spomenutých individualít v kádri Newyorčanov bol španielsky kanonier David Villa. „Je najlepším strelcom histórie španielskeho národného tímu, učíte sa od neho v každom momente. Do poslednej chvíle čakal, či sa tentokrát dostane do nominácie. Nepodarilo sa mu to, bol sklamaný,“ povedal Adam Nemec. S 33-ročným Villom sa zhovárali aj o nadchádzajúcom vzájomnom eliminačnom súboji Španielska a Slovenska v Oviede. „Trochu sme sa podpichovali. David pochádza z oblasti neďaleko Ovieda. Nemáme veľké oči, ale futbal je atraktívny práve z toho dôvodu, že človek nikdy dopredu nepozná výsledok. Začína sa od 0:0, lopta je guľatá,“ uzavrel slovenský útočník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Nemec