Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká šou s legendami a hviezdami otvorí štadión v Trnave

Veľkolepý program, ohňostroj, zápas legiend Spartaka Trnava a Ajaxu Amsterdam, stretnutie súčasného mužstva s brazílskym tímom Atlético Paranaense.

21.08.2015 20:00
Spartak Trnava Foto: ,
City aréna v Trnave deň pred jej oficiálnym otvorením.
debata

To všetko ponúkne sobotňajšie slávnostné otvorenie City Areny – Štadióna Antona Malatinského v Trnave. Bude to prvý štvorhviezdičkový štadión na Slovensku spĺňajúci všetky požiadavky Európskej futbalovej únie (UEFA) na organizovanie významných medzinárodných podujatí. Jeho kapacita je 19-tisíc sedadiel. Divákom ponúkne vysoký komfort vo všetkých smeroch.

Na slávnostné otvorenie, ktoré je už dlhší čas vypredané, museli organizátori znížiť kapacitu o tritisíc miest, pretože na západnej tribúne vyrástlo zázemie na vystúpenia. Na nedeľu však pripravili na štadióne deň otvorených dverí. V tomto čase sa môže aj verejnosť oboznámiť so štadiónom, nazrieť do jeho útrob.

Nová dominantná stavba športovo-nákupného komplexu City Arena zmenila tvár centra Trnavy. „Štadión je špecifický tým, že stojí v centre mesta, čo už v súčasnosti nie je bežné,“ potvrdzuje autor projektu a predseda predstavenstva City Areny Pavol Adamec.

Komplex vyrástol v rekordne krátkom čase. Búracie práce na mieste starého futbalového stánku sa začali v marci 2013. V septembri toho istého roka položili základný kameň stavby. Prvý 22-metrový a vyše 17-tonový stĺp z celkového počtu 600 stĺpov postavili na stavenisku v apríli minulého roku.

Investorom je trnavský podnikateľ Vladimír Poór prostredníctvom spoločností City Arena a City Arena Plus. Celková výška investície dosahuje takmer 80 miliónov eur, samotný štadión stál necelých 30 miliónov. Na výstavbe športovej časti sa prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) dotáciou vo výške 13 miliónov eur podieľa aj štát. V tesnom susedstve štadióna sa nachádza nákupné centrum s reštauráciami, obchodmi, piatimi kinosálami, bowlingom, fitnes centrom a podzemnými garážami s 900 parkovacími miestami.

Investorské spoločnosti získali na svoj projekt od mesta do vlastníctva približne 3,5-hektárový pozemok v okolí pôvodného futbalového štadióna za jedno euro. Športovú časť v hodnote 22 miliónov investor prevedie do majetku mesta. Zároveň uzavrel nájomnú zmluvu s mestom, na ktorej základe bude mať objekt v prevádzke najbližších tridsať rokov.

Štadión sa bude využívať nielen na futbalové zápasy, ale aj na kultúrne a spoločenské podujatia. „Koncipovali sme ho ako multifunkčný objekt a aj sobotňajšie podujatia ukáže, že ho vieme využiť na veľké kultúrno-spoločenské akcie,“ dodal Adamec.

Športovo-kultúrny program potrvá od 10.00 do neskorého večera. Podľa Adamca je pripravená veľkolepá šou, v ktorej diváci uvidia bývalé hviezdy Trnavy a Ajaxu, tímov, ktoré na trnavskom štadióne odohrali legendárny zápas v apríli 1969 v semifinále Európskej ligy majstrov.

V drese holandského tímu by nemali chýbať kľúčové postavy Sjaak Swart, Bennie Muller, Barry Hulshoff, s napätím sa očakáva, či pricestuje aj najväčšia postava tímu Johann Cruyff. V trnavskom drese by nemal chýbať bývalý kapitán Stanislav Jarábek, ale aj mladší hráči, ktorí už skončili s aktívnou činnosťou – Peter Zelenský, Miroslav Karhan, Igor Bališ, Marek Ujlaky a iní.

Súčasný trnavský tím si potom zahrá proti brazílskemu prvoligovému výberu Atlético Paranaense. V programe vystúpi britská skupina The Sweet, Dario G, Michal David a mnohí ďalší.

Očakáva sa veľký záujem verejnosti, ale podzemné garáže ešte nebudú v plnom režime a počet parkovacích miest bude podstatne nižší ako v nasledujúcich dňoch. Preto organizátori upozorňujú návštevníkov, aby využili najmä parkovanie v okolí alebo ak je to možné, vôbec nešli na podujatie autom.

Z programu v Trnave
10.00 – otvorenie nákupného centra pre verejnosť
11.15 – slávnostné strihanie pásky na Štadióne Antona Malatinského
14.00 – autogramiáda hviezd (pešia zóna Dolné Bašty)
19.00 – zápas starých pánov Spartaka a Ajaxu
20.30 – Spartak Trnava – Atlético Paranaense

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #City aréna