Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli zabavia Európu. Ponúknu gólové hody?

Španielska futbalová liga síce odštartuje až o dva týždne, no prvý vážny súboj dvoch mužstiev z Primera División bude sledovať celý svet už v utorok večer. V súboji o Európsky superpohár vyzve Barcelonu súper zo Sevilly.

11.08.2015 07:00
FC Barcelona, Juventus Turín Foto: ,
Gólová radosť. Dočkajú sa jej hráči Barcelony aj v utorok večer?
debata

V zápase medzi víťazom Ligy majstrov a Európskej ligy je favorit jasný. Španielsky šampión to na Sevillu vie, neprehral s ňou ani raz v predošlých devätnástich zápasoch.

„Barcelona je mimoriadne silným súperom. Prehnaný rešpekt však nemáme. Pred nami je možnosť získať hneď v prvom zápase sezóny trofej. Pokúsime sa o veľké prekvapenie,“ vraví v rozhovore pre uefa.com tréner Unai Emery.

So svojimi zverencami zabojuje o Európsky superpohár druhý rok po sebe. Vlani vyhrala Sevilla taktiež Európsku ligu a tak dostala možnosť, aby si zmerala sily s Realom Madrid. Na giganta svetového futbalu napokon nestačila a podľahla mu 0:2.

„Na túto prehru sme už zabudli, pred nami je nová výzva. Ak zvíťazíme, zdvihneme si sebavedomie a pred novou sezónou dostaneme potrebný impulz,“ verí v úspech Emery.

V Tbilisi, kde sa duel uskutoční (od 20.45 v priamom prenose RTVS), mu však bude chýbať viacero opôr z minulej úspešnej sezóny. Klub opustili počas leta kľúčoví muži. Krídelník Aleix Vidal sa za 18 miliónov eur upísal práve Barcelone, stredopoliar Stéphane Mbia putoval ako voľný hráč do Trabzonsporu.

Najvýraznejšou stratou je zrejme odchod Carlosa Baccu. Najlepší strelec mužstva z minulej sezóny (v 55 zápasoch zaznamenal 28 gólov) odišiel za 30 miliónov do milánskeho AC.

„Na odchody opôr sme zvyknutí. V minulosti sme sa museli rozlúčiť s Frédericom Kanoutém, Danim Alvésom či Luisom Fabianom. Napriek tomu sa chceme naďalej zlepšovať,“ tvrdí Emery, ktorý privítal vo svojom kádri desať nových tvári. Najvýraznejšou posilou Sevillčanov je Ciro Immobile – útočník, ktorý prišiel na hosťovanie z Borussie Dortmund.

Emeryho družina bude čeliť zrejme najlepšiemu tímu planéty. Mužstvo Luisa Enriqueho má pred novou sezónou tie najvyššie ciele – vyhrať každú súťaž, do ktorej zasiahne.

„Vieme, že sme favoritmi, no aj to, že na nás čaká náročný súper. Sevilla nás nenechá vydýchnuť ani na okamih,“ upozorňuje Enrique, ktorý sa môže opäť spoliehať na výnimočný útok na čele s Lionelom Messim.

Tentokrát však v ňom bude chýbať jedna z jeho dôležitých súčastí – Neymar. Brazílskemu strelcovi diagnostikovali mumps a od futbalu si oddýchne približne dva týždne. Okrem Európskeho superpohára nestihne ani dvojzápas o Španielsky superpohár a otázny je aj jeho štart v úvodnom kole domácej súťaže.

Aj bez neho by však mala Barcelona prvý vážny test v novej sezóne zvládnuť. V generálke naň zdolala na Nou Campe rímske AS pohodlne 3:0. Klub z Katlánska si zahrá o Európsky superpohár prvýkrát po štyroch rokoch. V Monaku slávil úspech. Po predĺžení si vtedy poradil so Šachtarom Doneck 1:0.

Zatiaľ posledný zápas medzi Sevillou a Barcelonou sa skončil remízou (2:2). Zaujímavosťou je, že v súboji týchto dvoch celkov padá veľa gólov – v predošlých piatich ich fanúšikovia videli 23.

Ponúknu Španieli gólové hody aj dnes?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Sevilla #Európsky superpohár