Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štartuje druhá liga. So štyrmi silnými a favoritom VSS

Štyria donedávna tradiční a silní účastníci najvyššej futbalovej súťaže sa predstavia v najbližšom ročníku druhej ligy, ktorý sa začne tento víkend.

31.07.2015 10:00
vss košice, marek fabula Foto: ,
Tréner VSS Košice Marek Fabula.
debata (1)

V skupine západ to bude popri Nitre aj banskobystrická Dukla a v skupine východ sa k Tatranu Prešov pridá VSS Košice.

Košičania opustili na jar súťaž zo šiesteho miesta najvyššej súťaže, dôvodom bolo nesplnenie niektorých podmienok licenčného systému. V nej ešte vystupovali pod názvom MFK (používali ho desať rokov), v lete sa vrátili k historickému názvu i k tradičným modro-žltým farbám. Práve oni budú najhorúcejším kandidátom na návrat medzi slovenskú futbalovú elitu.

Ich ambície zvýrazňuje aj skutočnosť, že v klube udržali väčšinu kádra a povedie ho Marek Fabuľa, ktorý sedel na trénerskej lavičke aj na jar v prvej lige. Cení si návrat bývalých košických hráčov, ktorí chcú pomôcť – Kamila Karaša, Juraja Hovančíka a Kamila Kuzmu. Z tradičných opôr odišli napríklad Boris Sekulič do Slovana alebo Erik Pačinda, ktorý už strieľa góly v Dunajskej Strede. Zmluva sa skončila brankárovi Darkovi Tofiloskému.

V západnej skupine bude favoritom na jar ligová Dukla Banská Bystrica, ktorú povedie tréner Ľubomír Faktor. V mužstve nastali zmeny, viacerí hráči odišli, ale niektorí, ktorí bojovali na jar o záchranu, zostali na Štiavničkách. Naposledy sa k ním pridal aj bývalý hráč Dukly, skúsený Michal Pančík, ktorý má na konte viac ako 300 ligových štartov.

Druhá liga sa bude hrať rovnako ako v minulom ročníku v dvoch skupinách podľa regionálneho rozdelenia a zahrá si v nej dovedna 24 tímov. Uskutoční sa základná a nadstavbová časť. Po 22 kolách základnej časti, ktorá sa skončí 26. marca 2016 (na jeseň sa uskutoční 18 kôl), budú tímy na 1. – 6. mieste v oboch skupinách (západ – východ) pokračovať v dvanásťčlennej nadstavbovej časti, z ktorej len víťaz postúpi do najvyššej súťaže. Mužstvá si do nadstavby prinesú výsledky zo základnej fázy, ale len s mužstvami, s ktorými budú súperiť aj v ďalšej časti súťaže. Každý tím odohrá už len dvanásť stretnutí (doma – vonku) so súpermi druhej skupiny.

Tímy, ktoré sa umiestnia v skupinách západ – východ na 7. až 12. mieste neutvoria spoločnú súťaž, ale budú pokračovať len dvojkolovým systémom medzi sebou (každý tím odohrá ešte po desať zápasov) a všetky dovtedajšie výsledky sa im rátajú aj do konečného bodového účtu.

Program 1. kola 2. ligy

Skupina západ: sobota 10.30 MŠK Žilina B – OFK Dunajská Lužná, 17.00 AFC Nové Mesto nad Váhom – Spartak Trnava juniori, Iskra Borčice – Dukla Banská Bystrica, ŠKF Sereď – Slovan Duslo Šaľa, 18.30 FC Nitra – ŠK Senec, nedeľa 10.30 Slovan Bratislava juniori – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.
Skupina východ: sobota 17.00 MŠK Rimavská Sobota – Tatran Liptovský Mikuláš, Tatran Prešov – Lokomotíva Košice, Lokomotíva Zvolen – FK Spišská Nová Ves, Partizán Bardejov – FK Poprad, nedeľa 17.00 VSS Košice – FK Haniska, MFK Dolný Kubín – OFK Teplička nad Váhom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Dukla Banská Bystrica #Druhá futbalová liga #VSS Košice