Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vyhral Zlatý pohár a po dvoch dňoch ho odvolali. Neuveríte prečo

Impulzívny tréner mexickej futbalovej reprezentácie Miguel Herrera bol odvolaný kvôli napadnutiu novinára necelé dva dni po tom, čo v nedeľu doviedol svojich zverencov k triumfu na Zlatom pohári.

28.07.2015 21:51
Miguel Herrera Foto: ,
Miguel Herrera.
debata (1)

Jeho koniec po dvoch rokoch pri národnom tíme v utorok oficiálne oznámil šéf zväzu Decio de María.

Herrera sa dostal do konfliktu so zamestnancom televízie Azteca na letisku vo Philadelphii ešte pred odletom zo šampionátu. Novinára, ktorý ho predtým kritizoval, pri šarvátke udrel do krku.

Tréner Herrera je preslávený divokým správaním sa počas zápasov a svoje emócie neudržal ani mimo ihriska. Novinár Christian Martinoli v televízii Azteca opísal, že keď si ho kouč v bezpečnostnej zóne na letisku všimol, začal sa mu vyhrážať a potom ho aj napadol.

Majiteľ televízie sa obrátil na národný futbalový zväz, aby incident okamžite vyšetril. „Sme prekvapení a znepokojení správaním sa trénera národného tímu. Zväz by nemal tolerovať podobné útoky na našich kolegov,“ uviedli zástupcovia koncernu vlastniaceho televíziu.

Futbalisti Mexika vyhrali majstrovstvá Severnej a Strednej Ameriky v nedeľu, keď vo finále vo Philadelphii zdolali Jamajku 3:1. O päť týždňov skôr vypadli z juhoamerického šampionátu v Čile už v základnej skupine. Práve za to Martinoli skôr kouča Herrera ostro kritizoval, rovnako ako za výkony tímu na Zlatom pohári. Do finále sa totiž Mexiko dostalo po dvoch výhrach zásluhou kontroverzných pokutových kopov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #Miguel Herrera