Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona, Manchester United aj PSG uspeli na turné v USA

Futbalisti Paríža Saint-Germain, FC Barcelona a Manchestru United splnili úlohu favoritov utorňajších stretnutí severoamerickej vetvy Medzinárodného pohára majstrov, ktorý zastrešuje ich predsezónne turné v USA.

22.07.2015 10:07
Luis Suárez, Steven Gerrard Foto: ,
Stretnutie bývalých spoluhráčov z FC Liverpool. Steven Gerrard v drese Los Angeles Galaxy (vpravo) a Luis Suárez z Barcelony.
debata

Francúzsky šampión si v Harrisone v štáte New Jersey poradil s talianskou Fiorentinou 4:2, dvoma gólmi sa blysol Jean-Kévin Augustin, presadil sa tiež švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič.

V Kalifornii sa zrodilo víťazstvo úradujúceho španielskeho aj európskeho klubového šampióna FC Barcelona nad majstrom MLS Los Angeles Galaxy, ktorému nezabránila ani nová akvizícia domácich Steven Gerrard. Na prvý zápas katalánskeho klubu pred ďalšou sezónou bolo v pasadenskom Rose Bowle zvedavých 93 226 divákov. Neodradila ich ani neúčasť dvoch najväčších hviezd Lionela Messiho a Neymara, ktorí do USA necestovali pre únavu z juhoamerického šampionátu. V doterajšej histórii futbalu v USA neprišlo na zápas s účasťou tímu MLS viac fanúšikov.

Tréner Manchestru United Louis van Gaal poslal na trávnik v Berkeley proti San Jose Earthquakes rovnakú základnú zostavu ako v piatkovom víťaznom zápase s Clubom América a bola to dobrá voľba. Jeho zverenci už po 37 minútach viedli 2:0, po záverečnom hvizde svietil na ukazovateli stav 3:1 v ich prospech. Nový muž v kádri United Bastian Schweinsteiger dostal šancu až po zmene strán, keď nahradil Michaela Carricka.

Medzinárodný pohár majstrov – severoamerická časť:

HARRISON
Paríž Saint-Germain (Fr.) – ACF Fiorentina (Tal.) 4:2 (2:0)
Góly: 35. Matuidi, 41. a 75. Augustin, 69. Ibrahimovič – 60. Joaquín, 79. Rossi (pok. kop)

PASADENA
FC Barcelona (Šp.) – Los Angeles Galaxy (USA/MLS) 2:1 (1:0)
Góly: 45. Suárez, 56. Sergi Roberto – 90.+ Meyer

BERKELEY
Manchester United (Angl.) – San Jose Earthquakes (USA/MLS) 3:1 (2:1)
Góly: 32. Mata, 37. Depay, 61. Andreas Pereira – 42. Alashe

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #fc barcelona #Paríž St. Germain