Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti Mikronézie dostali v troch zápasoch 114 gólov

Tromi desivými debaklami skončilo vystúpenie futbalistov Mikronézie v kvalifikácii o účasť na olympijských hrách.

07.07.2015 11:42
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Svoj posledný zápas v skupine na pacifických hrách proti Vanuatu prehrali 0:46, predtým podľahli Fidži 0:38 a Tahiti 0:30.

Výsledok utorkového zápasu s Vanuatu predčil rekordnú prehru v medzištátnych zápasoch, ktorú v roku 2011 utŕžila Americká Samoa v kvalifikácii majstrovstiev sveta s Austráliou, ktorej podľahla 0:31. Tento negatívny rekord však Mikronézia nevymaže, lebo nie je členom medzinárodnej federácie FIFA. Navyše, v olympijskej kvalifikácii ju reprezentoval výber hráčov do 23 rokov.

„Toto sú chlapci, nie muži,“ povedal po zápase austrálsky tréner zdolaného celku Stan Foster a vyzval FIFA, aby Mikronézii podala pomocnú ruku. Prijala ju za člena a zaradila do svetového rebríčka. „Keď to urobia, privedie to sem technickú pomoc a všetko ostatné. Bola by to ohromná vzpruha,“ uviedol kouč, ktorého zverenci štartovali na oficiálnom turnaji oceánskej konfederácie prvýkrát v histórii a v troch zápasoch inkasovali spolu 114 gólov. Za Vanuatu v utorok hneď šestnásťkrát skóroval útočník Jean Kaltack a hneď sa posunul do čela tabuľky strelcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikronézia