Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda ešte čaká na definitívnu dohodu

Potvrdené: Ondrej Duda odchádza do Interu Miláno. Slovenský futbalista, ktorý od februára 2014 obiekal dres Legie Varšava, by mal podpísať zmluvu s milánskym veľkoklubom na najbližších päť rokov.

05.07.2015 18:32
ondrej duda Foto: ,
Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda.
debata

Podľa Ľubice Škorvanekovej, ktorá slovenského futbalistu mediálne zastupuje, ešte definitívna zmluva nebola uzavretá. „Dá sa však povedať, že už ide iba o detaily, ktoré teraz obe strany doťahujú. Ondrej je aktuálne vo Varšave a čaká. Ak dôjde k definitívnej dohode, odcestuje do Milána, kde sa podrobí lekárskej prehliadke a podpíše aj zmluvu. Môže to trvať ešte najbližšie dva-tri dni.“

Škorvaneková neupresnila, o aké detaily v zmluve ide, ale podľa nej sa netýkajú prestupovej zmluvy. „Tá nie je problém, ale kluby sa dohodli, že ju nezverejnia. Tak ako už bolo avizované, bude zrejme najvyššia v histórii varšavskej Legie a možno aj poľskej ligy.“

Podľa prvej infomácie by sa mala pohybovať od 3,5 do 5 milióna eur. Podľa portálu sport.pl však bude ešte vyššia – Legia zarobí 5 miliónov eur a ďalších 750-tisíc dostane z bonusov napríklad z účasti tímu v pohárových súťažiach. V takom prípade by Dudova prestupová suma znamenala poľský rekord – doteraz ho drží Adrian Mierzejewski, ktorý prestúpil z Polonie Varšava do Trabzonsporu za 5,25 miliónov eur. Za podobnú sumu, ako teraz Duda, prestúpil do Neapolu aj Marek Hamšík. Pred ôsmimi rokmi SSC zaplatil za mladého slovenského futbalistu Brescii 5,5 milióna eur.

Dudova cena sa za rok a pol výrazne znásobila, pretože vo februári 2014 odišiel z MFK Košice do Legie Varšava za 300-tisíc eur. Z jeho terajšieho prestupu by mal profitovať aj jeho bývalý košický klub.

O spojení dvadsaťročného sninského rodáka s Interom sa hovorilo už niekoľko týždňov, Duda ho potvrdil uplynulú sobotu. Dovtedy bol na sústredení v Rakúsku s Legiou Varšava. Čoskoro by sa mohol stať ôsmym slovenským futbalistom, ktorý si zahrá v najvyššej talianskej súťaži.

Milánsky Inter má za sebou jednu z najhorších sezón, keď v najvyššej súťaži obsadil až 8. miesto, na majstra Juventus Turín stratil až 32 bodov a v nasledujúcej sezóne nebude hrať v žiadnej európskej pohárovej súťaži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Inter Miláno #Ondrej Duda