Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA chváli Rusko aj Putina: Budú to najlepšie majstrovstvá sveta v histórii

Prezident FIFA Sepp Blatter je presvedčený o tom, že Rusko v roku 2018 usporiada najlepšie futbalové majstrovstvá sveta v histórii.

20.04.2015 18:42
MS 2018 v Rusku Foto:
Ilustračné foto
debata (246)

Sedemdesiatdeväťroč­ný Švajčiar to vyhlásil pri návšteve Soči, počas ktorej mal pre Rusko len slová miestami až nekritickej chvály.

„Som pyšný prezident. Som pyšný, že Rusko sa pripravuje na usporiadanie majstrovstiev sveta,“ povedal agentúre TASS Blatter v olympijskom Soči, ktoré je jedno z jedenástich miest pre MS.

Šampionát v Rusku bude pre Blattera jubilejný desiaty počas jeho pôsobenia vo funkcionárskych štruktúrach. „Niektorí ľudia chcú Rusku majstrovstvá sveta zobrať, ale na to mám jednu odpoveď – my sa zaoberáme futbalom a nedovolíme, aby sa nám do toho plietla politika,“ dodal.

Blatter sa má počas návštevy Ruska stretnúť s prezidentom Vladimirom Putinom, ktorého chce pochváliť za to, ako prípravy na MS postupujú. „Všetko ide podľa plánu a nič nezabráni Rusku v tom, aby usporiadalo najlepšie majstrovstvá sveta v histórii,“ uviedla hlava svetového futbalu.

„Ekonomická situácia nie je najlepšia, ale som si istý, že sa zlepší. Hlavné je, že tento turnaj organizujú ruskí ľudia. Práve ľudia chcú, aby sa šampionát uskutočnil, a ja osobne to cítim,“ povedal Blatter, ktorý sa bude za mesiac usilovať o zvolenie do piateho funkčného obdobia na čele FIFA.

Majstrovstvá sveta v Rusku sa budú v roku 2018 konať od 14. júna do 15. júla na dvanástich štadiónoch v jedenástich mestách.

246 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Vladimir Putin #Sepp Blatter #MS 2018 vo futbale