Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predaj Slavie Praha kazašskému podnikateľovi je nezmysel a fabulácia

Futbalová Slavia dôrazne poprela informácie denníka Blesk, že majiteľ Aleš Řebíček už predal pražský klub za 1,4 miliardy korún kazašskému podnikateľovi Talgatu Bajtazijevovi.

20.04.2015 10:00 , aktualizované: 12:00
Slavia Praha, ilustračné Foto: ,
Slavia Praha (ilustračné foto).
debata (1)

Podľa tlačového hovorcu českého klubu Jiřího Vrbu však ide o nezmysel a fabuláciu.

„Oficiálne stanovisko klubu znie, že to nie je pravda a je to nezmysel. Rokovania prebiehajú, pretože to majiteľ do budúcna chce zabezpečiť, ale toto je fabulácia od začiatku do konca,“ povedal Vrba.

Blesk o predaji informoval s odkazom na nemenovaného právnika, ktorý sa rokovania zúčastnil. Podľa neho ropný magnát Bajtazijev údajne získal 80 percent akcií vrátane štadióna v Edene.

Bývalý minister dopravy Řebíček kúpil Slaviu od skupiny Natland Group za nezverejnenú sumu v auguste 2011, kedy bol klub vo finančnej kríze a hrozila mu strata profesionálnej licencie. Peniaze na nákup podľa vtedajšieho vyjadrenia získal predajom podielu v stavebnej a dopravnej firme Viamont za 750 miliónov korún.

V nedávnej minulosti už Řebíček o predaji klubu rokoval s ruským podnikateľom Dmitrijom Romanenkom a špekulovalo sa aj o záujme CSKA Moskva alebo Petra Kellnera. Vlani v septembri Slavia zmenila vlastnícku štruktúru, kedy sa spojila s majiteľom štadióna spoločnosťou Vinet.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha