Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovský je len jeden. Duda taktiež

Prežil rok veľkých premiér. V jeho prvej polovici oslavoval prvý ligový titul, v druhej sa dočkal pozvánky do seniorskej reprezentácie.

29.03.2015 14:14
furbalista roka 2014, duda Foto: ,
Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov získal Ondrej Duda.
debata

Popri Marekovi Hamšíkovi či Martinovi Škrtelovi bral jednu z cien zo žilinského galavečera aj Ondrej Duda. Dokonca tú najväčšiu (rozmerovo). Mladý stredopoliar Legie Varšava sa stal najlepším slovenským futbalistom v kategórii do 21 rokov.

„Je pre mňa cťou prebrať dres Petra Dubovského. V Adamovi Zreľákovi som mal kvalitného konkurenta, ocenenie by si zaslúžil rovnako ako ja. Venoval by som ho aj ostatným chalanom z dvadsaťjednotky, s ktorými sme prežili krásnu kvalifikáciu – hoci s nevydareným záverom,“ vravel zopár minút po vyhlásení výsledkov Duda.

Rodák zo Sniny sa zaradil k osobnostiam slovenského futbalu. Na zozname majiteľov Dubovského dresu nechýbajú mená Hamšíka, Škrtela či Róberta Vitteka. „Znamená pre mňa motiváciu do ďalšej roboty. Som na seba naozaj hrdý,“ tvrdil niekdajší hráč Košíc.

Na dosiaľ jediného Slováka, ktorý si zahral v slávnom Reale Madrid, si spomína len z rozprávania skôr narodených či videozáznamov na internete. „Peter bol výnimočný hráč. Vynikal najmä v myslení. Zakaždým bol v porovnaní so súpermi o krok vpred. Obdivuhodné boli aj jeho skvelé prihrávky,“ popísal, čo na Dubovskom najviac obdivuje.

Pred zverejnením výsledkov mu venoval zopár myšlienok aj otec slovenskej futbalovej legendy. Dudu prirovnal k svojmu synovi. „Samozrejme, takéto niečo vždy poteší. Peter Dubovský však bol len jeden. Tak, ako aj Ondrej Duda, Martin Škrtel, Marek Hamšík alebo Jano Ďurica,“ zareagoval šikovný stredopoliar na slová Viliama Dubovského.

Futbalista roka 2014 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Víťaz ankety Futbalista roka 2014 Marek Hamšík...

Uplynulý rok bol pre odchovanca sninského futbalu najlepším v kariére. Vo februári prestúpil do Legie, kde v súčasnosti patrí k najvýraznejším oporám. Záujem o jeho služby už prejavilo viacero klubov zvučného mena z popredných európskych líg. Jeho výborné výkony neunikli ani pozornosti realizačného tímu seniorskej reprezentácie. V jej drese absolvoval debut v polovici novembra, keď na ihrisku nahradil Hamšíka a prispel k víťazstvu v prípravnom zápase nad Fínskom (2:1).

„Práve tieto okamihy by som označil za najvýznamnejšie z lanského roka,“ uviedol Duda, ktorý zapadol do reprezentačného áčka bez najmenších problémov. "Atmosféra v tíme je výborná.

Pracujeme naplno, spoločne sa tešíme z úspechov. Veľkú zásluhu na tom majú ľudia, ktorí sa o mužstvo starajú. Tmelom je najmä tréner Ján Kozák, ktorý si obrovský aplauz v sále žilinského divadla zaslúžil na sto percent."

Potlesk si užil aj Duda, ktorý je veľkým prísľubom pre budúcnosť slovenského futbalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Peter Dubovský #Ondrej Duda #Cena Petra Dubovského