Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazília zdolala Francúzsko na Stade de France presvedčivo 3:1

Futbalisti Brazílie prekonali jednogólové manko a zvíťazili vo štvrtkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Paríži na Stade de France nad domácim Francúzskom 3:1. Brazílčania na tomto štadióne podľahli Francúzom vo finále MS 1998.

27.03.2015 08:04
Neymar Foto: ,
Neymar počas zápasu proti Francúzsku.
debata

Skóre duelu otvoril v 21. min domáci stopér Realu Madrid Raphael Varane, no ešte do prestávky dokázal odpovedať stredopoliar FC Chelsea Oscar. Takmer po hodine hry naklonila misky váh na stranu „kanárikov“ hviezda FC Barcelona Neymar a gólový účet stretnutia uzavrel v 69. min Luiz Gustavo.

Kouč Francúzov Didier Deschamps je presvedčený, že prehra s päťnásobnými majstrami sveta sa na jeho mužstve prejaví pozitívne.

„Boli sme potrestaní za naše chyby. Zápas sa veľmi rýchlo otočil na stranu súpera. Za nepriaznivého stavu 1:2 sme mali príležitosti vrátiť sa do zápasu, ktorý definitívne ukončil tretí gól Brazílie. Z tohto zápasu sa musíme poučiť, môže byť pre nás lekciou, aby sme v budúcnosti hrali efektívnejšie. Brazília vstupuje do záverečnej fázy prípravy na Copa América, náš cieľ ME 2016 je ešte ďaleko,“ vyhlásil pre portál goal.com Deschamps, ktorý bol kapitánom svojej krajiny na spomenutých MS 1998 a v rozhodujúcom dueli o zlato hral proti súčasnému brazílskemu náprotivkovi Dungovi.

Pre obe krajiny to bol od spomenutého finále MS 1998 šiesty vzájomný zápas. V troch sa z víťazstva tešilo Francúzsko, Brazília uspela v dvoch a v jednom sa zrodil nerozhodný výsledok. Brazílčania ťahajú od príchodu trénera Dungu tesne po MS 2014 šnúru siedmich víťazných duelov.

„Tieto výsledky sú plodom náročnej každodennej práce a odhodlania. Musíme v tom pokračovať, aby sme do nasledujúcich MS našli v mužstve tú správnu rovnováhu. Hrali sme dobre, snažili sme sa hrať v rýchlosti. Boli sme kompaktní,“ povedal pre rovnaký zdroj Dunga, ktorý pre zmenu dvíhal ako kapitán pohár pre svetových šampiónov o štyri roky skôr na Mundiale v roku 1994 v USA.

Francúzsko – Brazília 1:3 (1:1)
Góly: 21. Varane – 40. Oscar, 57. Neymar, 69. Luiz Gustavo

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Francúzsko #Neymar